madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE665
PRIETENI204
Retete

Aperitiv corndog

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2020

Se amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se pot mânca direct din conservă sau borcan) se taie în bucăţi mai mici. Fiecărei...

Baghete

In Piine la 24 Mai 2020

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se frământă câteva minute, până obţinem un aluat nelipicios. Se unge un castron cu ulei, se...

Desert cornulete cu gem

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura. Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu...

Tigaie cu rosii, cartofi si oua

In Mancaruri de legume la 17 Mai 2020

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 25 de minute. Între timp se prepară sosul...

Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

In Dulciuri la 16 Mai 2020

Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un...

Placinta cu pui si pate de ficat

In Pui la 13 Mai 2020

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna...

Desert gogosi crocante cu sirop

In Dulciuri la 9 Mai 2020

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când...

Desert croissante

In Dulciuri la 8 Mai 2020

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat...

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

In Torturi la 7 Mai 2020

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se...

Paine cu crenvursti si mozzarella

In Piine la 3 Mai 2020

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se amestecă cu uleiul şi se toarnă în vas. Se amestecă pentru câteva secunde, după...

Desert flori dulci cu gem

In Dulciuri la 30 Apr 2020

Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ. Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul  şi esenţele. Peste această compoziţie se pune cea de lapte cu drojdie care a dospit un pic. Se amestecă bine, apoi totul...

Paine cu ceapa si masline

In Piine la 20 Apr 2020

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde. Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină...

Aperitiv rulada cu cascaval si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2020

Se pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu hârtie de copt şi se întinde pe ea toată compoziţie. Se coace 13 minute la 180 grade C,...

Desert tort Medovik

In Torturi la 17 Apr 2020

Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas. Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic...

Desert prajitura Opera

In Prajituri la 22 Mar 2020

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul.         Albuşurile se bat spumă tare cu un praf...

Chifle pufoase

In Piine la 2 Feb 2020

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de frământat. Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu...

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2020

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin. Se omogenizează bine...

Orez cu pui si rosii la cuptor

In Pui la 3 Noi 2019

Se taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi. Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea. Se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. În acelaşi ulei se căleşte întâi...

Desert negresa cu Nutella si bezele moi

In Prajituri la 27 Oct 2019

Se amestecă într-un castron ingredientele uscate cernute : făina, cacaua, cafeaua solubilă  şi praful de copt. Untul se topeşte la foc mic până devine lichid, apoi se dă deoparte de pe foc şi se toarnă zahărul. Se amestecă pentru câteva minute până se...

Mancare de praz cu limba si masline

In Porc la 13 Oct 2019

Limba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la răcit şi se curăţă de pieliţă. Se taie bucăţele. Prazul tăiat rondele subţiri se...

Zucchini cu pui si mozzarella

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2019

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul...

Lasagna cu spanac si ciuperci

In Lasagna la 19 Mai 2019

Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat. Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva...

Pui cu ciuperci in sos cremos

In Pui la 30 Apr 2019

Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine pătrunse. Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă...

Desert friganele cu parmezan si fructe de padure

In Dulciuri la 30 Apr 2019

Feliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou cu parmezan. Se prăjesc frigănelele pe ambele părţi. Se servesc pudrate cu zahăr vanilat,...

Mancare de conopida

In Mancaruri de post la 10 Mar 2019

Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată, apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi roşioarele cherry tăiate în sferturi. Se...

Desert Banana Bread

In Prajituri la 6 Ian 2019

Se pasează bananele şi se amestecă cu oul, untul moale, zahărul şi zahărul Bourbon şi se amestecă bine. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata tocată. Separat se amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Ingredientele uscate se cern peste amestecul de banane. Se...

Desert prajitura Kinder Bueno

In Prajituri la 27 Dec 2018

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu  zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la...

Desert cornulete fragede cu bors

In Prajituri la 2 Dec 2018

Într-un castron cernem făina, apoi o amestecăm bine cu praful de sare, zahărul cu rom şi  drojdia granule. Punem uleiul şi borşul, apoi framântăm rapid un aluat fărâmicios. Acoperim castronul cu o folie de plastic şi dăm la frigider pentru 30 de minute....

Chiftelute de cartofi cu spanac

In Mancaruri de legume la 1 Dec 2018

Cartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul ras fin,un praf de piper, făina şi mărarul tocat. Se pune ulei la încins şi se...

Supa-crema de cartofi violet

In Supe la 1 Dec 2018

Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. Din spatele de pui şi restul legumelor facem o supă concentrată pe care o strecurăm la sfârşit. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pun în blender. Se adaugă din supa pregătită anterior până...

Afisate 1 - 30 din 664 retete    

Postari recente

publicat la 29.05.2020

Aperitiv corndog

publicat la 24.05.2020

Baghete

publicat la 23.05.2020

Desert cornulete cu gem

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Retete preferate
Beignets

Voturi:11

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro