Retete traditionale din China
Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!
Mancaruri chinezesti
Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!
Pui Kung Pao
Postat de: luminita20_2006Pieptul de pui se taie bucati(fara os) si se marineaza in 2 linguri de soia. Separat se amesteca restul de sos de soia cu amidon, zahar si otet. Intr-o tigaie wolk se pune ulei si se caleste... Citeste continuarea
Pui marinat in suc de portocale
Postat de: liraPieptul de pui se taie suvite subtiri. Se pune intr-un castron si se acopera cu sucul de la o portocala si o lamaie. Se pun fasii de ardei, pana la urma eu am pus numai jumatate de ardei pentru... Citeste continuarea
Pui Szechuan
Postat de: liaTaiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele. Punem uleiul... Citeste continuarea
Spring Rolls
Postat de: vanillaSe taie dovlecelul si morcovul julien si se pun la calit in putin unt topit. Intre timp se taie tot julien si ciupercutele si se pun si se ele la calit. Cand legumele sunt bine facute se pun si... Citeste continuarea
Stir fry chicken and vegetables
Postat de: RoxanaTaiem toate vegetalele fasii subtiri. Usturoil il taiem marunt. Taiem fasii pieptul de pui. Intr-o tigaie wok bine incalzita punem o lingura ulei de masline. Adaugam usturoiul si calim cam 30... Citeste continuarea
Pui cu bambus si legume aromate
Postat de: SylviaPregatim legumele si le taiem patrate . Punem un wok la incins si adaugam uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam... Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu pui
Postat de: articookIngredientele sunt pentru doua portii mari. Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.... Citeste continuarea
Pui asiatic cu susan negru
Postat de: BrindusaPune carnea la marinat in soia, vin, amidon, cat timp tai legumele Dupa ce ai pregatit toate legumele, pune la fiert o oala cu apa, pentru taietei. Incalzeste uleiul intr-un... Citeste continuarea
Supa chinezeasca cu ciuperci de padure
Postat de: SylviaAm calit in uleiul de masline morcovul taiat bastonase, si apoi ciupercile lasate mai mari. Am adaugat 500 ml apa si am condimentat cu sare si piper, cuisoare si am lasat sa clocoteasca 15-20... Citeste continuarea
Orez cu muguri de bambus
Postat de: Bucataria_lui_TaviPregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute. Cat fierbe orezul,... Citeste continuarea
Rata cu sos dulce-acrisor
Postat de: Bucataria_lui_TaviPreparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa.Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok,... Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos acru-dulce
Postat de: Bucataria_lui_TaviPreparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti. Lasati sa... Citeste continuarea
Pui crocant cu sos de lamaie
Postat de: Bucataria_lui_TaviPreparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la... Citeste continuarea
Taietei de orez cu pui si legume
Postat de: SylviaPregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am rehidratat cu apa fierbinte . Am calit puiul, ceapa si ciupercile in ulei de... Citeste continuarea
Pui cu mix de legume chinezesc
Postat de: OanaCarnea de pui se taie fasii lungi, se spala. Se incinge putin ulei in wok si se caleste puiul. Se condimenteaza cu putina sare, ghimbir si usturoi. Se adauga legumele si se mai lasa putin pe foc.... Citeste continuarea
Stir fry de pui cu sos Hoisin
Postat de: BrindusaSosul Hoisin are un gust dulce- sarat si de aceea nu mai e nevoie sa folosesti sare. Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok. Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu.... Citeste continuarea
Pui cu alune
Postat de: BrindusaIncalzeste foarte bine un wok (tigaie mare) , adauga uleiul si incalzeste-l. Pune puiul si amesteca continuu, la foc mare, pana ce capata o culoare aurie (sa nu se arda). Adauga ceapa rosie,... Citeste continuarea
Pui cu bambus
Postat de: SylviaPreparare : se calesc in wok intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba. Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un... Citeste continuarea
Orez cu trei feluri de ciuperci
Postat de: SylviaPreparare : intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte... Citeste continuarea
Pui cu ciuperci shiitake
Postat de: BrindusaCondimentul 5 Arome (5 Spice) aici Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul... Citeste continuarea
Fructe prajite caramel-post
Postat de: nadina73Se curata bananele si se taie rondele,marul se curata si se taie feliute iar ananasul se taie in sferturi Se face aluatul din faina,prafu; de copt,zaharul si apa Se dau fructele prin aluat... Citeste continuarea
Vita stir- fry cu ananas
Postat de: BrindusaSe amesteca carnea cu marinada si se lasa la frigider pentru o ora. Incalzeste un wok si pune uleiul de porumb. Cand uleiul e fierbinte, stir- fry cepa si ghimbirul pentru 1 minut. Scoate-le... Citeste continuarea
Orez cu legume si ou
Postat de: susuSe incinge un wok si se caleste in ulei la foc rapid morcovul taiat cubulete mici apoi se adauga ghimbirul si mazarea decongelata dinainte. Orezul se fierbe in supa pentru 15 minute... Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci
Postat de: SylviaRehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa fierbinte, eu le pun cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat ca si in poza atasata. Intr-un wok sau... Citeste continuarea
Pui cu ananas
Postat de: Bucataria_PortocalieTaiem pieptul de pui cuburi si-l amestecam intr-un bol mare cu sucul de portocale, lamaie, sosul de soia, uleiul de masline. Condimentam cu sare si piper si lasam la macerat 2, 3 ore. Se pune... Citeste continuarea
Pui Kung Pao
Postat de: BrindusaTaie pieptul de pui in fasii mici, cat sa bagi in gura. Pune in marinata si lasa 30 minute. Amesteca ingredientele sosului. Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste... Citeste continuarea
Pachetele de primavara
Postat de: BrindusaIncinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata. Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si... Citeste continuarea
Supa de pui chinezeasca
Postat de: SylviaPreparare: se calesc bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin. Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de... Citeste continuarea
Porc tras in caramel, sos de soia si legume
Postat de: ionixPulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar. Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da... Citeste continuarea
Porc iute delicios
Postat de: paulicatigaie incinsa cu ulei in care punem usturoi tocat,adaugam carnea sos de soia ardeiiii si susan.sa aiba o culoare apetisanta.pofta buna Citeste continuarea
Pui chinezesc cu orez salbatic
Postat de: susuCeapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa... Citeste continuarea
Pui cu alune
Postat de: crisadorezul se pune la fiert in apa cu putina sare pieptul de pui se taie cubulete legumele se taie in fasii subtiri amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia ... Citeste continuarea
Pui glazurat cu miere
Postat de: BrindusaAmesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza bucatile de pui in amestec pentru o ora. (Tine la frigider si din cand in cand intoarce... Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli
Postat de: SylviaIntr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi... Citeste continuarea
Condimentul chinezesc Five -spice
Postat de: BrindusaPrajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele... Citeste continuarea
Riz cantonais
Postat de: SylviaPreparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si... Citeste continuarea
Curcan cu taitei de orez in stil asiatic
Postat de: mihaelar63carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul... Citeste continuarea
Pui cu legume- mancare chinezeasca
Postat de: OanaPuiul se spala si se taie fasii, apoi se inabuseste in putin ulei. Isi va lasa zeama si lasam pe foc pana se evapora si se rumeneste putin. Adaugam putina sare, usturoiul si ghimbirul. Se scoate... Citeste continuarea
Aripioare picante cu legume
Postat de: SylviaIntr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si... Citeste continuarea
Orez chinezesc cu legume
Postat de: SylviaSe pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de... Citeste continuarea