Retete culinare din Portugalia

Retete traditionale din Portugalia

Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.


Specialitati culinare portugheze

Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!

Desert rulada de portocale

Postat de: cristeena20

Pregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune... Citeste continuarea

Caracatita cu orez in stil portughez

Postat de: Ksenya

Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.... Citeste continuarea

Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si... Citeste continuarea

Porumbei de casa cu orez

Postat de: cristeena20

Porumbeii se curata si se portioneaza in sferturi. Sunt pasari mici si e suficient sa ii taiem in 4-sunt similari cu puii doar ca sunt micuti si mai fragezi. Ii presaram cu sare, piper, praf de... Citeste continuarea

Desert mini tarte cu lapte

Postat de: xana

Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie). Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si... Citeste continuarea

Orez integral cu ardei si verdeturi

Postat de: cristeena20

Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.  Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt... Citeste continuarea

Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Postat de: cristeena20

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt.  In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit... Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pisica de mare

Postat de: xana

Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.  Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline,... Citeste continuarea

Desert salam de ciocolata

Postat de: AnaDavid

Se zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura.  Adăugați peste biscuiti... Citeste continuarea

Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

Postat de: xana

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.... Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de: cristeena20

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta... Citeste continuarea

Desert portughez- Pasteis de nata

Postat de: Oana

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand... Citeste continuarea

Desert flan portughez- Pasteis de Nata

Postat de: ctlina

Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina,... Citeste continuarea

Desert pandispan portughez Pao de Lo

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata... Citeste continuarea

Salata cu ton si naut

Postat de: cristeena20

Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit. Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite.... Citeste continuarea

Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

Postat de: elucubratiiculinare

Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel... Citeste continuarea

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de: cristeena20

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de... Citeste continuarea

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de: cristeena20

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul... Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole boabe

Postat de: cristeena20

Aceasta reteta e foarte simplu de facut si se poate pastra la frigider pe timpul zilei de preparare. Desfacem conserva de ton si lasam putin din uleiul in care e. Adaugam ceapa tocata fin (eu am... Citeste continuarea

Salata de ton cu paste si sos tahini

Postat de: cristeena20

-Fierbem oul si pastele. Eu am folosit fundite (farfale). - salata o spalam( eu am folosit din punga mix medir«teraneaan ) -intr-un vas punem pastele fierte, salata, oul maruntit,... Citeste continuarea

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de: cristeena20

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci... Citeste continuarea

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Postat de: cristeena20

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu.... Citeste continuarea

Salata de ton cu ou si conopida

Postat de: cristeena20

Fierbem oul si conopida. Intr-un bol amestecam salata rupta  in bucati mici, aduagam castravetele felii cu coaja cu tot, ceapa tocata marunt (daca aveti ceapa rosie e mai buna). Zdrobim... Citeste continuarea

Quiche de ton si legume

Postat de: cristeena20

-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul  si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de... Citeste continuarea

Bacalhau espiritual

Postat de: cristeena20

Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece  si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in... Citeste continuarea

Salata cu macrou in conserva

Postat de: cristeena20

- Salata se spala si se usuca apoi aduagam baby spinach si coriandrul verde, tocat mai mare. Amestecam si aduagam rosiile taiate cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul cuburi potrivite. Facem... Citeste continuarea

Budinca de oua cu piscoturi

Postat de: cristeena20

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte. Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa... Citeste continuarea

Salata de pui cu orez integral

Postat de: cristeena20

Carnea de pui eu am folosit-o de la un pui rotisat (resturile )-putem face un gratar din fileuri de piept de pui . Rupem carnea in bucati potrivite. Orezul se pune la fiert cu 2 cani de apa... Citeste continuarea

Mancare de miel in stil alentejan

Postat de: cristeena20

Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul... Citeste continuarea

Briosa portugheza - Bolo Rei

Postat de: ctlina

Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze... Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristeena20

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si... Citeste continuarea

Paté de surimi

Postat de: cristeena20

- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu... Citeste continuarea

Quiche cu legume si peste

Postat de: cristeena20

Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la... Citeste continuarea

Marmelada de gutui (rapida)

Postat de: cristeena20

Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta... Citeste continuarea

Supa-crema de curgette

Postat de: cristeena20

La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata... Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti

Postat de: cristeena20

Pieptul de pui se taie in jumate  si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline ,... Citeste continuarea

Supa cu varza si fasole boabe

Postat de: cristeena20

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin... Citeste continuarea

Supa-crema de peste

Postat de: cristeena20

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in... Citeste continuarea

Ficat de porc cu sos de mustar

Postat de: cristeena20

- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul... Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: cristeena20

Ardeii se coc la gratar si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem. Dupa cca 3-5 minute scoatem ardeii si ii curatam de coaja , apoi ii rupem sau taiem fasii nu foarte mici. ... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro