Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Postat de: mirela0911

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la... Citeste continuarea

Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti

Postat de: panacris

Iata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze. Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața. Legumele... Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana.  Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana... Citeste continuarea

Piept de pui cu legume la wok

Postat de: Ina

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și... Citeste continuarea

Vita cu sos de soia si legume

Postat de: mitinita

Carnea de vita se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Sosul de soia se amesteca cu mierea si ghimbirul. Se adauga la fasiile de vita, se amesteca si se lasa la marinat cel putin 2... Citeste continuarea

Sticky Chinese pork

Postat de: Bucataras

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez. Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la... Citeste continuarea

Vită cu legume a la Robert

Postat de: panacris

Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele... Citeste continuarea

Aripioare de pui cu legume wok si taitei chinezesti

Postat de: panacris

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute... Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de: panacris

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,... Citeste continuarea

Pui in cinci culori

Postat de: Ksenya

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.... Citeste continuarea

Orez in stil chinezesc

Postat de: mihaelar63

 Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar... Citeste continuarea

Ciuperci in stil asiatic

Postat de: Ksenya

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit... Citeste continuarea

Tofu cu carne tocata si sos

Postat de: mitinita

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se... Citeste continuarea

Vitel in stil asiatic

Postat de: claudiaO

  Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece. Legumele le curatam,... Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu legume chinezesti la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Se prepară un sos din busuioc, piper și sosul de soia, se trec ciocănelele prin acest sos și apoi se așează în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot și se adaugă berea... Citeste continuarea

Piept de rata cu legume in stil chinezesc

Postat de: Ksenya

Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam... Citeste continuarea

Taitei cu legume si sos de stridii

Postat de: mitinita

Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele... Citeste continuarea

Painea perfecta

Postat de: Ina

Pentru inceput dizolvam 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc pana ajunge la clocot si se leaga bine. In tot acest timp amestecam cu o spatula aducand amestecul dinspre... Citeste continuarea

Pui Shanghai cu sos iute

Postat de: aromearomate1

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste  jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste... Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de: mitinita

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa... Citeste continuarea

Supa asiatica instanta

Postat de: mitinita

Se face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in... Citeste continuarea

Vinete cu carne in stil chinezesc

Postat de: Ksenya

Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min.  Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,... Citeste continuarea

Pulpe de rata caramelizate

Postat de: ctlina

Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat. Puneti pulpele  intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul... Citeste continuarea

Piept de rata caramelizat

Postat de: ctlina

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat... Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat (2)

Postat de: ctlina

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de... Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat

Postat de: ctlina

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati... Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos de soia

Postat de: AlexTeacher

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.  Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai... Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu pakchoi

Postat de: carla27carla

Se spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor. Intr-o tigaie adanca, se incinge... Citeste continuarea

Pak choi cu creveti si taitei

Postat de: dantes

Spalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam  sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna... Citeste continuarea

Mini pachetele de primavara la cuptor

Postat de: ladydi

Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem  ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,... Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

Postat de: ctlina

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea... Citeste continuarea

Pak choi cu pui

Postat de: dantes

Pak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru. Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva... Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: ctlina

Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou... Citeste continuarea

Porc Sichuan

Postat de: AndrutzaP

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din... Citeste continuarea

Creveti cu ananas si sos dulce acrişor

Postat de: ctlina

Curatam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie).  Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel... Citeste continuarea

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de: Ina

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de... Citeste continuarea

Sushi cu legume

Postat de: gospodariu

 Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.    Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca... Citeste continuarea

Taitei de orez cu pui in sos picant

Postat de: AndrutzaP

Taiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc... Citeste continuarea

Muschiulet de porc asiatic

Postat de: ctlina

Pregatim marinada.  Într-un castron, se amestecă oțetul balsamic, uleiul de măsline, mierea, sosul de soia, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sare și piper. Amestecati... Citeste continuarea

Carne de porc cu ceapă- reteta chinezeasca

Postat de: ctlina

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).  Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]