Gogosar intreg in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare. Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si...Citeste continuarea
Gulaschsuppe (Supa germana cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe toaca ceapa si usturoiul marunt. Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie baconul in fasii. Se incalzeste uleiul...Citeste continuarea
Gyros cu pui si sos tzatziki
Postat de: AlexTeacher in PuiIncepe cu lipia . Dizolva drojdia uscata in apa calduta. Pentru inceput incorporeaza 140 g de faina. Amesteca-le bine si lasa amestecul sa se odihneasca 30 minute. Adauga apoi uleiul de...Citeste continuarea
Ghiveci de toamna
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPrazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul...Citeste continuarea
Gulas la ceaun
Postat de: Corina33 in PorcSe spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate). Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga...Citeste continuarea
Gogosar umplut cu conopida, in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe. Conopida se spala si se rupe, lasand buchetele atat mari, cat si mici. Se umple gogosarul cu buchetelele mici de...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: oanapl in MuraturiAlegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: oanapl in MuraturiAlegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul. Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Cand...Citeste continuarea
Gogonele murate in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiSe spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul...Citeste continuarea
Gogonele in saramura
Postat de: ancutsa in MuraturiSe spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si...Citeste continuarea
Gogosari feliati in otet
Postat de: RODIMUR in MuraturiSe aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase...Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: merisor67 in MuraturiSpălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...Citeste continuarea
Gustare cu piept de pui si ciuperci
Postat de: oanapl in PuiSe freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat....Citeste continuarea
Gem de prune (2)
Postat de: RODIMUR in ConserveSe curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos. Se...Citeste continuarea
Gem de prune (1)
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...Citeste continuarea
Gulas vienez
Postat de: licurici_lra in VitaCartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3...Citeste continuarea
Gogosele cu ton
Postat de: oanapl in TonPui la fiert apa și untul, cu o linguriță de sare. Când începe să fiarbă, adaugi toată cantitatea de făină și amesteci energic, până când aluatul se desprinde de...Citeste continuarea
Gem de caise cu portocale si migdale
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață. Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemSe spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: andaoana in VitaCarnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa....Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe spala bine ciresele, apoi se curata de samburi. Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru...Citeste continuarea
Gem de caise cu portocale si migdale
Postat de: Oana in Dulceata / GemPune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: CameliaComan in Dulceata / GemSpalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem...Citeste continuarea
Gratin cu varza de Bruxelles
Postat de: mimmi in PastePunem pastele la fiert, in apa cu sare si putin ulei. Le lasam la scurs si le stropim cu putin ulei pentru a nu se lipi. Curatam de impuritati varza, o spalam bine si o punem la fiert, in...Citeste continuarea
Gem de zmeura fara samburi
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: CameliaComan in Dulceata / GemRupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine. Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de...Citeste continuarea
Gratar mixt ( cu nevasta si 4 gagici)
Postat de: Valentin68 in Mancaruri cu carneMai intai, pregatim carnea si pestele, le saram si condimentam, apoi ne apucam sa facem focul pentru gratar. Cand jarul este la intensitate maxima si gratarul este incins bine, ne apucam sa punem...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: atelierul_de_retete in Mancaruri de legumeAvocado se piseaza cu furculita, se adauga rosia taiata cubulete, ceapa, coriandrul tocat, cateva picaturi de tabasco, lamaia, se asezoneaza cu sare. Amestecati..Il puteti manca cu lipii sau pe...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi copti
Postat de: ancutsa in PorcSe fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: sufletista in VitaCarnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar...Citeste continuarea
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Valclaudia in Slow CookerCuratam legumele, le spalam bine sub jet de apa rece. Prazul se taie rondele, se asaza in vasul de ceramica al aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 2.4 l. Punem 2-3 linguri de ulei,...Citeste continuarea
Gratin de cartofi si carne argentinian
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneFierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea
Gustari simpatice pentru copii
Postat de: oanapl in Mancare copiiBuburuze din rosii: Speli rosiile, le usuci cu un prosop absorbant si, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, faci o taietura la unul dintre capete de jumatate de arc de cerc, apoi tai un capac...Citeste continuarea
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneIntr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul....Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: CameliaComan in VitaUmplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam...Citeste continuarea
Galuste de faina cu patrunjel si...
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare. Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Gris cu lapte, portocale si cocos
Postat de: andra001 in Mancare copiiÎntr-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: oanapl in Mancaruri de postTai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Bucataras in Retete facute de copii1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca. 2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga...Citeste continuarea
Gnocchi cu branza colorati
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeBranza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer. Branza o...Citeste continuarea
Gratin de peste cu legume
Postat de: oanapl in PesteStropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: oanapl in VitaSe curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se...Citeste continuarea
Gnocchi facuti in casa cu sos alb...
Postat de: simona72 in PasteSos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...Citeste continuarea