A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gratin de vinete cu brânză sărată

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.   In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Gogosari in bulion

Postat de: trifadalia in Muraturi

Se spala gogosarii si se taie fidelute. Ingredientele se pun intr-o oala la fiert.  Cand clocoteste, se pun gogosarii taiati si se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand si intorcandu-i de...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor,...Citeste continuarea

Gem de prune cu coaja

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si...Citeste continuarea

Gulas in strachina de pita

Postat de: amalia01 in Retete Delikat

Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.   Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le...Citeste continuarea

Gratar de porc si pui cu Delikat

Postat de: Valclaudia in Retete Delikat

Carnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam...Citeste continuarea

Gogonele si castraveti in otet

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

    Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu compozitie de...

Postat de: abetina in Retete Delikat

Se dau prin robot ciupercile, morcovii, cepele si se pun intr-un vas suficient de mare incat sa incapa toata compozitia de sarmale. Se adauga pasta de tomate, plicul cu Delikat, sare daca mai...Citeste continuarea

Gnocchi de casa pufosi in sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.  Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.  Se lasa putin la racorit, se taie...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu oua romanesti...

Postat de: simona72 in Retete Delikat

Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...Citeste continuarea

Galbiori cu usturoi si mamaliguta

Postat de: autodiag in Mancaruri de post

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa...Citeste continuarea

Gulas unguresc cu carne de porc

Postat de: Meea in Retete Delikat

       Tăiem carnea de porc bucățele și o prăjim în untură. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mai mari. După ce s-a călit și ceapa vom pune...Citeste continuarea

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Postat de: BakeUpArtist in Retete Delikat

Am început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene...Citeste continuarea

Ghiveci de legume, cu pui, la...

Postat de: ladydi in Retete Delikat

Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cubulete...Citeste continuarea

Gem de zmeura

Postat de: eumimi in Dulceata / Gem

Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe  jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in...Citeste continuarea

Gem de corcoduse rosii

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure. Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul.  Amestecam si le lăsăm câteva ore sau...Citeste continuarea

Gem de caise, piersici si nectarine

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Spalam foarte bine fructele, în apa călduță.  Le scoatem samburii si le taiem. Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul. Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6...Citeste continuarea

Gratar de vitel cu sos de ciocolata...

Postat de: amalia01 in Retete Delikat

   Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece...Citeste continuarea

Ghiveci cu pui la oala de lut

Postat de: Constelatialeu in Retete Delikat

Mai intai am spalat ciocanele de pui, le-am sters cu un servet si apoi le-am stropit cu putin ulei si am presarat condimentele de la Delikat. Separat am curatat toate legumele, le-am taiat in...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Mai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata...Citeste continuarea

Gulas cu galuste si cartofi

Postat de: licurici_lra in Retete Delikat

1.        Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Postat de: cristina1985 in Retete Delikat

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi noi, cu marar...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Preparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea...Citeste continuarea

Garnitura de telina la aburi, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Țelina se curăță de coajă, se spală, se taie în forma dorită (eu o tai sub formă de triunghiuri, cu grosimea de 4-5 mm) și se pune să fiarbă la aburi, timp de 15-16 minute. Se...Citeste continuarea

Gustari cu pasta de avocado si ton

Postat de: rocsi_1612 in Ton

Taiati avocado pe jumatate, indeparati samburele, iar avocado il luati din coaja cu ajutorul unei linguri. Il puneti in blender, adaugati usturoiul curatat. Presarati sare, piper, puneti zeama de...Citeste continuarea

Gratar Delimano

Postat de: Valclaudia in Porc

Am taiat carnea de porc in felii potrivite ca grosime. Am asezat gratarul pe o masuta in curte in apropierea unei prize. Am conectat gratarul la sursa de curent, am setat aparatul pe mediu...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi crocanti la...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges. Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu...Citeste continuarea

Garnitura de cus-cus cu friptura de...

Postat de: mirela0911 in Pui

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...Citeste continuarea

Gratin de cartofi cu urzici si...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o...Citeste continuarea

Garnitura pireu de cartofi si sfecla

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Curatati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert....Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Gratin de cartofi si pastarnac

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.  Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt,...Citeste continuarea

Garnitura cu cus-cus

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din...Citeste continuarea

Gnocchi cu sparanghel si pesto

Postat de: cristiefect in Paste

Intr-o tigaie mare punem o lingura de ulei la incins si punem gnocchi la prajit cate 4-5 minute pe o parte, apoi ii intoarcem si ii mai lasam 4-5 minute. Condimentam cu sare si piper. Punem...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orez

Postat de: Gheorghita_T in Mancaruri de post

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa...Citeste continuarea

Ghiveci calugaresc

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cepele se curăță, se spală, se taie julienne și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin și să capete un gust dulce. Se spală...Citeste continuarea

Gratar cu risotto

Postat de: ancutsa in Porc

  Se pregătesc ceafa şi fleica de porc: se unge cu puţin ulei fiecare bucată şi se condimentează după gust. Se aşază pe grătarul electric, rumenindu-se bine pe fiecare parte....Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: lili in Dulceata / Gem

Strugurii ii spalam bine, ii curatam de codite si ii punem la fiert. In oala in care ii fierbem punem apa cat sa ii acopere. Dupa ce au fiert, ii strecuram. Siropul rezultat il punem iar la fiert...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Desfacem avocado in doua si scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Trebuie sa folositi avocado bine copt. Daca, atunci cand il cumparati, este foarte dur, lasati-l pentru cateva...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: ancutsa in Paste

  Pentru aluat: se curăţă şi se spală cartofii, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierţi, se dau de pe foc, se scurg de apă, se lasă cam...Citeste continuarea

Gyros cu carne de porc

Postat de: cristina1985 in Porc

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: katty in Vita

Taiem carnea de vita cuburi mai mari. Intr-un tuci punem la incins untura. Adaugam carnea de vita si amestecam ocazional pana se albeste bine pe toate partile. Punem ceapa tocata fin si...Citeste continuarea

Gulas de porc cu ciuperci

Postat de: eumimi in Porc

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de...Citeste continuarea

Gnocchi in sos cu carnati

Postat de: caroline in Paste

Curatam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o...Citeste continuarea

Garnitura de varza cu fasole

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Frunzele de varza spalate se ruleaza, apoi se taie in fasii subtiri si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se lasa la fiert, pana pana se inmoaie. Intr-o oala punem uleiul de masline si...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: CofetariiBucatari in Muraturi

Pregatim saramura pentru gogosari. Punem pe rand intr-o oala apa, otetul, zaharul si condimentele. Amestecam bine pana se dizolva zaharul si punem oala pe foc si lasam la fiert saramura (trebuie...Citeste continuarea

Gnocchi de vizita

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se pun la fiert in apa clocotinda, cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Eu fierb pastele mai putin decat timpul indicat pentru ca-mi place a la dente. De exemplu in...Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Carnea de vita se taie cuburi mari. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi de aceiasi marime cu carnea. Ceapa se curata si se toaca marunt. Gogosarii si ardeiul...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de: merisor67 in Muraturi

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]