Ghiveci de legume (ratatouille) cu...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea
Garnitura de legume la punga, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeLegumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele...Citeste continuarea
Galbiori la tigaie cu patrunjel si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuca
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemMod de preparare gem de prune cu nuci Spalati si curatati prunele de codita si sambure. Le rupeti in doua si le puneti intr-o cratita incapatoare, cu fund dublu. Puneti cratita la foc mic,...Citeste continuarea
Gem de prune grase si aromate
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAm spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc,...Citeste continuarea
Gem de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemDe data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...Citeste continuarea
Gem din prune si fistic
Postat de: panacris in Dulceata / GemPrunele se spală sub jet de apă rece, se desamburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...Citeste continuarea
Guacamole 2
Postat de: gurita_ta2005 in SalateAvocado se scoate din coaja si se paseaza cu o furculita, ceapa se toaca marunt, usturoiul il pisam si se freaca putin ca pentru mujdei. Se amesteca toate ingredientele, se pune sare dupa gust...Citeste continuarea
Gnocchi cu creveti in sos de portocale
Postat de: gurita_ta2005 in PasteGnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...Citeste continuarea
Gem-marmelada de coarne
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemCoarnele se aleg, se spala in cateva ape si se scurg. Se scot samburii cu mana, apoi se pun intr-o oala cu fund dublu. Se adauga zaharul si se pune la foc acoperit cu un capac; dupa 10-15...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSpeli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de...Citeste continuarea
Gazpacho cu aroma de portocala
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasRetete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: indrea_ms in Bucataras in orasDesfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul...Citeste continuarea
Gaspacho cu iaurt, castravete,...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti...Citeste continuarea
Granita de zmeura si menta
Postat de: ctlina in BauturiPuneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati...Citeste continuarea
Gem asortat de fructe de padure
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai...Citeste continuarea
Gem de visine cu zmeura, fara zahar
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemMai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....Citeste continuarea
Gem de zmeura cu lavanda
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in...Citeste continuarea
Gem de cirese aromat
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat....Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: Bunica in Dulceata / GemCurata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii. Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul. Vasul se pune pe foc la flacara mare. Dupa 5-10 minute reduci focul la...Citeste continuarea
Gem de cirese amare
Postat de: katty in Dulceata / GemSpalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea
Gratin de zucchini
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeZucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (varianta de...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea
Guacamole rapid si parfumat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti...Citeste continuarea
Gratin de dovlecei si morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper,...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii
Postat de: Geanina87 in PasteSosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi. Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu lingura - Reteta...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIata cum se prepara Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara Ouale se bat intr-un vas inalt, impreuna cu plicul de zahar vanilat si cele 4 linguri de zahar. Se pun esentele, cele...Citeste continuarea
Gulas de porc cu cartofi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carneAm curatat, spalat si tocat ceapa, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie am pus putin ulei. Cand uleiul s-a incins am adaugat pe rand legumele. Mai intai ceapa cu telina, apoi morcovul...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ioana_lupu in Mancaruri de legumeAvocado se taie în 2. Se scoate miezul cu o linguriță și se înlătură osul. Se amestecă cu zeama de lime. Se scot semințele de la roșii, se taie cubulețe. Se toacă...Citeste continuarea
Gem de portocale
Postat de: katty in Dulceata / GemPunem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un gem frumos, curat. Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura....Citeste continuarea
Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeBroccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza ....Citeste continuarea
Garnitura de cartofi si ciuperci,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se...Citeste continuarea
Grau fiert
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postGrâul (arpacașul) se spală în mai multe ape și se pune la fiert, la foc mic, cu 300-400 ml de apă rece și cu praful de sare. Când se formează spumă, se adună și se...Citeste continuarea
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază...Citeste continuarea
Gulas de batal cu cartofi la slow...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCeapa, ardeii se curata si se blenduiesc cu ajutorul mixerului. Se soteaza in ei , usor impreuna cu carnea de batal bine spalata. Adaugati boiaua cand carnea incepe sa se...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: momo121 in ConserveIntr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot. Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai...Citeste continuarea
Gulii umplute la slow cooker Crock-Pot
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerGuliile se curata si se scoate mijlocul care se pastreaza. Se pun in apa cu sare si se fierb 5 minute sa se inmoaie putin. Se scot si se pun la scurs si racit. Intr-o tigaie se pun 2...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemGutuile se spala bine. Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni. Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. Se pune oala pe foc si, după ce...Citeste continuarea
Ghebe la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerIar treaba cea mai nasola si migaloasa am facut-o eu, ca pe cioroi il doare la basca, el sta in priza si cam atat.....Se curata de impuritati ghebele si se spala bine, cat timp le curatam bagam in...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu prune si...
Postat de: mihaelar63 in ConserveConopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,...Citeste continuarea
Gem de prune la Multicooker...
Postat de: privatelaura in MulticookingSe pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun...Citeste continuarea
Gogosari umpluti
Postat de: lucy2002 in PorcSpalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana...Citeste continuarea
Gem de corcoduse
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemPiersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi...Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: Bucataras in Dulceata / GemSpala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia peste...Citeste continuarea
Granola cu fructe uscate
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. ...Citeste continuarea
Gratin de vinete, dovlecel si...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si...Citeste continuarea
Gem de afine cu indulcitor
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A...Citeste continuarea