A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gulas de vita cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Vita

Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea...Citeste continuarea

Gustarea de la ora 10

Postat de: panacris in Mancare copii

Mărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: lucy2002 in Dulceata / Gem

Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite. Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se...Citeste continuarea

Guguluf cu cacao si visine

Postat de: MotanLaOale in Mancare copii

Visinile din congelator se lasa la dezghetat intr-o sita. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se...Citeste continuarea

Gem de zmeura (fara samburi)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si...Citeste continuarea

Garnitura de orez Panzani, cu unt...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază). Când orezul a fiert,...Citeste continuarea

Gem asortat din piersici, caise și...

Postat de: ancutsa in Mancare copii

  Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează...Citeste continuarea

Gris cu lapte si fistic

Postat de: ancutsa in Mancare copii

    Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carnat afumat

Postat de: ctlina in Mancare copii

Curatati si tocati marunt usturoiul. Taiati carnatul rondele si rumeniti-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei impreuna cu usturoiul, ghimbirul si curcuma. Scoateti carnatul intr-o farfurie...Citeste continuarea

Gem de capsune

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Căpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai...Citeste continuarea

Giant Pancake la Multicookerul...

Postat de: mitinita in Multicooking

Mod de preparare Giant Pancake la Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune Intr-un bol adanc se amesteca ouale si laptele cu ajutorul unui tel. Se adauga restul...Citeste continuarea

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...Citeste continuarea

Gulii umplute cu carne de porc,...

Postat de: diaconta in Multicooking

Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orez fiert

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Pentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii...Citeste continuarea

Gulas de porc cu legume

Postat de: TAB1TA in Porc

Mai intai se spala carnea si se taie bucatele. Cepele se curata, se spala si se toaca. Intr-o oala se pune putin ulei la incins si se adauga carnea, iar apoi ceapa. Se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....Citeste continuarea

Gribon (os de porc) afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

In tava adaugam condimentele dupa gust, vinul, uleiul si amestecam bine, adaugam gribonul, il invartim pentru a se condimenta pe toate partile si lasam 1 ora. Intre timp curatam cartofii ii...Citeste continuarea

Gratin cu cartofi cu branza Reblochon

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna...Citeste continuarea

Gulas de vitel la slow cooker...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit,...Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de: UrsanMihaela in Conserve

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.    Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.    Taiem gogosarii fasii...Citeste continuarea

Gustari calde cu pere si branza de...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar...Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu ceapa

Postat de: sufletista in Conserve

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de: sufletista in Conserve

Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana...Citeste continuarea

Gomboti cu carne si ciuperci brune

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de porc

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Incepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea

Gem de prune cu ciocolata si...

Postat de: mihaelar63 in Dulceata / Gem

Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete. Intr-o cratita punem untul la...Citeste continuarea

Ghendermas -cartofi cu paste...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii fierti in coaja se curata, se zdrobesc si se sareaza. Ceapa verde se curata , se spala si se taie rondele . Pastele se fierb in apa sarata  respectand...Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe...

Postat de: simona72 in Paste

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: trifadalia in Supe

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si...Citeste continuarea

Gratin de piept de pui

Postat de: RODIMUR in Pui

Se spală pieptul de pui, se desprinde de pe os și se lasă puțin să se zvânte. Se taie pieptul de pui în bucăți mai mari (câte două bucăți/porție, cam de 1,5 cm...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida, in otet

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un...Citeste continuarea

Gogosari si ardei umpluti cu varza...

Postat de: ancutsa in Muraturi

  Se spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este...Citeste continuarea

Gulas unguresc de berbecut la...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

 Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...Citeste continuarea

Gogosari in otet, la rece

Postat de: cristinutanicolita in Conserve

Gogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte.  Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii.  Se pun intr-un vas incapator, se pun...Citeste continuarea

Gem de gutui, cu scortisoara si...

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carne

 Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu putina sare.   Carnea o condimentam si o prajim alaturi de carnati pe gratar. Cartofii fierti si zvantati ii punem intr-un vas de...Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de: diaconta in Conserve

Am spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: diaconta in Conserve

Se spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se...Citeste continuarea

Gratar mixt

Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri cu carne

Pregatim mai intai carnea. Intr-un vas incapator amestecam condimentele de porc, cu putina sare mare, 3 linguri de ulei si dulceata de ardei iute, apoi trecem fiecare bucata de ceafa si piept...Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de: merisor67 in Muraturi

De menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza alba si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...Citeste continuarea

Gem de prune rosii

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu...Citeste continuarea

Gem din piersici rosii de gradina

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic. Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de: rocsi_1612 in Muraturi

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine....Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar cu otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari. Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita...Citeste continuarea

Gogosari in otet, la rece

Postat de: merisor67 in Muraturi

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu. Deci, spălăm bine gogoșarii și îi...Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici...

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de: oanapl in Vita

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]