Gyros de pui
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se...Citeste continuarea
Gaufre au chocolat
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul...Citeste continuarea
Gattò de cartofi
Postat de: AndreeaDea in Aperitive / GarnituriPentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu finetti
Postat de: Yrynuka in DulciuriIntr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in faina, punem ouale, laptele indulcit, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea
Gogosi austriece umplute cu marmelada
Postat de: madi_marin in DulciuriSe cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea. Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: oanapl in DulciuriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea
Gogosi glazurate cu ciocolata alba
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriLaptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste. Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam. Intr-un bol, amestecam bine...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor umplute cu kiwi,...
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu gem
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc pana zaharul se topeste si laptele este caldut....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: stefy_a in DulciuriLaptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva....Citeste continuarea
Gulas de strut
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneLasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti...Citeste continuarea
Gogosi Floricele
Postat de: ela2015 in DulciuriCernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea...Citeste continuarea
Gogosi cu miere de albine si nuca...
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem sa amestecam cu telul, turnand apa minerala,...Citeste continuarea
Gogosi/briose cu crema de vanilie...
Postat de: Criss in DulciuriSingura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta...Citeste continuarea
Gogosele cu mere
Postat de: katty in DulciuriPunem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si...Citeste continuarea
Gogosi inimioara
Postat de: Adrian2016 in DulciuriDrojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor glazurate cu...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPentru inceput, intr-un castron, facem maiaua din drojdiuta, lapte cald si zaharul vanilat. O lasam deoparte cateva minute. Separat, intr-un castron, punem...Citeste continuarea
Guguluf cu dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriCureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute...Citeste continuarea
Guguluf cu mure si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...Citeste continuarea
Gogosi cu mere, scortisoara si...
Postat de: RuxyRux in Dulciuri1. Se amesteca cu un tel ouale cu praful de sare, zaharul pudra, vanilia si siropul de artar. 2. Se adauga faina cernuta in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza perfect, se pune si iaurtul...Citeste continuarea
Gogosi cu branza de vaci la cuptor
Postat de: stefy_a in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul...Citeste continuarea
Guguluf cu capsuni si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriRupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu...Citeste continuarea
Gogosi pripite
Postat de: ladydi in DulciuriPunem la fiert apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa clocoteste, dam focul mic, adaugam toata faina, esenta de rom si coaja de portocala, amestecand bine, pana cand aluatul se desprinde...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ancutsa in DulciuriSe framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand...Citeste continuarea
Gogosi pufoase coapte la cuptor
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea
Gogosi cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia,...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: andaoana in PrajituriCiocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...Citeste continuarea
Gogosi turnate cu lingura
Postat de: nico_nico in DulciuriIntr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se...Citeste continuarea
Gogosi a la bunica
Postat de: alinapaven in DulciuriGogosi simple si pufoase de post, sunt super delicioase. Se pregatesc simplu, se pune apa si faina, 1 cub mic de drojdie cu un strop de sare, la dospit. Se lasa cam aproximativ 1 ora la caldura sa...Citeste continuarea
Gogosi cu crema de vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: ryta in DulciuriIntr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale. Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: trifadalia in DulciuriIntr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de...Citeste continuarea
Gogosele din aluat pripit
Postat de: trifadalia in DulciuriSe pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: trifadalia in DulciuriDrojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la...Citeste continuarea
Gogosi ca la gogoserie
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte...Citeste continuarea
Gogosi din aluat cu branza de vaci
Postat de: amalia01 in DulciuriIti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura. Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina....Citeste continuarea
Gogosi la cuptor
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească. Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm...Citeste continuarea
Gogosile bunicii (scovergi)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească...Citeste continuarea
Grisine cu ierburi aromate
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn apa calda, se amesteca drojdia si se lasa sa se odihneasca. Intr-un bol mare, amestecam faina, drojdia, uleiul, cascavalul, iaurtul si ierburile aromate, framantam bine pentru cateva minute,...Citeste continuarea
Gogosele de ecler
Postat de: Valentin68 in DulciuriMai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina...Citeste continuarea
Gulas de legume
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postLegumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi. Intr-o...Citeste continuarea
Gogosi choux umplute cu crema
Postat de: Meea in DulciuriIntr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...Citeste continuarea
Gustare cu friptura de curcan
Postat de: madi_marin in CurcanAm reîncălzit friptura, apoi am rupt-o fâşii cu furculiţa. Am făcut o maioneză rapidă cu mixerul vertical, dintr-un ou crud, ulei cam 200-250 ml, o linguriţă de muştar,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga...Citeste continuarea
Ghiveci de legume, reteta simpla si...
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...Citeste continuarea