A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de: eumimi in Vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu carne de...

Postat de: eumimi in Porc

Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins. Lasam pana cand ceapa incepe sa se aureasca pe margine, iar carnea devine albicioasa....Citeste continuarea

Mancarica de ardei cu carne de pui

Postat de: oanapl in Pui

Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni. Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi...Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....Citeste continuarea

Mozarella marinata in ulei de...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide...Citeste continuarea

Maduva de strut coapta

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Oasele cu măduvă se spală și se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereții mai înalți, deoarece se va topi grăsimea și e păcat să o pierdeți prin cuptor....Citeste continuarea

MBS cu oua de prepelita

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de  sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit...Citeste continuarea

Melci cu unt reteta turceasca

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...Citeste continuarea

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de: cristeena20 in Paste

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea

Musaca duo

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras,  am razuit si cateii de  usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu...Citeste continuarea

Mozzarella picanta marinata in ulei...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si...Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza de burduf si...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta...Citeste continuarea

Mancare de linte verde

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți...Citeste continuarea

Mancare taraneasca de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se...Citeste continuarea

Mancare de naut cu zucchini

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei si rosii

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Dovleceii se curata si se taie in forma de betisoare,rosiile se taie in patru. Se pune uleiul la incins si se adauga dovleceii cand acesta sunt la textura care ne place se adauga rosiile si se...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu baby carote

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput spala ceapa si toac-o marunt. Pune ulei ila incins intr-o cratita de 3l. Adauga ceapa tocata in uleiul incins si mesteca in cratita sa nu se arda ceapa. Desfa borcanul pune...Citeste continuarea

Mancare de ardei kapia copt cu masline

Postat de: katty in Mancaruri de post

Dezghetam  ardeiul kapia. Scoatem cotoarele cu seminte si il rupem fasii. Tocam marunt ceapa si o punem la calit intr-o craticioara in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam usturoiul tocat...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu cartofi si...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita se pune uleiul la incins.  Se taie carnatul (eu am avut de 2 feluri, cate putin din fiecare) felii si se pune la prajit in ulei. Se amesteca pentru a se praji pe ambele...Citeste continuarea

Mini franzelute cu lapte

Postat de: gaby_d in Piine

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta...Citeste continuarea

Muschi de vita Wellington

Postat de: panacris in Vita

Mușchiul se fasonează de grăsime și se rumenește pe toate părțile în unt încins, până ce carnea se sigilează, adică va prinde o crustă, care să mențină sucurile...Citeste continuarea

Mancare de rinichi cu creier de porc

Postat de: katty in Porc

Punem creierul intr-un vas cu apa rece si il lasam pentru cel putin 1 ora. Scurgem creierul si il clocotim 2-3 minute intr-o oala cu apa si putina sare, apoi il scurgem intr-o sita. Taiem...Citeste continuarea

Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci...Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea

Mamaliga in straturi cu branza si oua

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Punem la fiert apa. Cand clocoteste adaugam sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu. Fierbem 10 minute o mamaliga mai moale. Ungem  bine cu unt un vas care poate merge la cuptor....Citeste continuarea

Mancarica de curcan cu mazare verde...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de soia...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati muschiuletul si il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii mai grosute. Curatati usturoiul si il taiati in patru. Incingeti o tigaie, adaugati untul si bucatile de carne. Presarati...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, cu ficatei de...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele...Citeste continuarea

Mazare cu galuste

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si...Citeste continuarea

Musaca de conopida cu carne de porc

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Mamaliga impanata

Postat de: MotanLaOale in Porc

Costita se taie cuburi si se prajeste. Carnatii se taie felii si se prajesc. Se amesteca branza rasa cu cascavalul ras. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie mamaliga in felii...Citeste continuarea

Mancarica de coada de porc cu sos...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Fierbeti coada de porc 2 minute in apa cu sare si aruncati apa. Puneti-o din nou la fiert in apa cu sare, cimbru uscat si foaie de dafin .  Am pus 1/2 ceapa si un morcov intreg curatat....Citeste continuarea

Mancare de cartofi

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ceapa curatata, spalata se toaca marunt. Intr-un vas  mic(o cratita sau taigaie de 3 l.)se pune uleiul la incins. Ceapa taiata se pune la calit in uleiul incins.Atentie sa nu se...Citeste continuarea

Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire. Dacă păstăile sunt...Citeste continuarea

Midii/Scoici umplute cu pesto de...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Intr-o cratita se gatesc ...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: mirela0911 in Porc

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de mustar

Postat de: eumimi in Peste

Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la...Citeste continuarea

Maakouda a la chakchouka

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Eu am pregatit mai intai umplutura. Ardeii se coc pe plita, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.. Rosia se opareste, se decojeste si se taie cubulet. Ceapa se taie solzisori si se caleste...Citeste continuarea

Mancare cu mazare, cartofi si morcov

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se...Citeste continuarea

Macrou afumat

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...Citeste continuarea

Mancarica rece cu limba si masline

Postat de: UrsanMihaela in Vita

     Spalam limba de vita in cateva ape.    Punem o oala la fiert cu apa rece,   sare si doua linguri de otet .    Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Mic dejun- bagheta umpluta

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am taiat cubulete carnatul, salamul, branza maturata si gogosarul. Am scobit bagheta in mijlocpe toata lungimea ei, intr-un castron am spart ouale, am adaugat laptele, piper macinat,...Citeste continuarea

Mancare rapida cu mazare, kaiser si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă,...Citeste continuarea

Mancare de pulpe de pui cu ardei copt

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata, se spala, se lasa la uscat, se presara cu vegeta, piper, boia, sare. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti....Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline la slow...

Postat de: katty in Slow Cooker

In vasul aparatului slow cooker Crock Pot punem pasta de tomate, pasta de ardei si 200 ml apa. Adaugam prazul taiat rondele nu foarte subtiri, uleiul si maslinele. Punem capacul si pornim pe...Citeste continuarea

Medalion de vitel cu pleurotus si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Carnea se asezonează de sare, piper și cimbru, apoi se adaugă în vasul de ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , împreună cu ciupercile mărunțite și morcovul...Citeste continuarea

Mancare de naut cu pui la slow...

Postat de: katty in Slow Cooker

Punem in vasul aparatului slow cooker Crock Pot rosiile tocate marunt, ceapa taiata fin si morcovul rondele. Taiem pulpele in jumatati. le spalam bine si le scurgem. Intr-o tigaie in uleiul...Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii gatit la...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul...Citeste continuarea

Mancare de fasole galbena la slow...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Speli legumele și le cureți. Alegi fasolea, rupi tecile în jumătăți sau chiar în 3, ca să fiarbă bine. Toci mărunt cepele. Ardeii îi tai fâșii subțiri,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]