Mancare de fasole verde
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCeapa, morcovul se curata si se spală. Se toaca mărunt. Ardeiul se curăță, spala si se taie julien. Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se...Citeste continuarea
Melanzane caprese - vinete caprese
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma...Citeste continuarea
Mamaliga cremoasa cu ciuperci si...
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postPregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi: Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si...Citeste continuarea
Mancare delicioasa de vinete si...
Postat de: VI in Mancaruri de legumeVinetele se curata pijama: o data da, o data nu, veti vedea in poze. Dovleceii nu ii curatam de coaja. Atat vinetele cat si dovlecii ii taiem rondele nu prea subtiri si apoi le calim pe rand...Citeste continuarea
Mancare de gulii
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carneGuliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se...Citeste continuarea
Mancare de urzici frecate cu malai...
Postat de: autodiag in Mancaruri de postSe spala urzicile foarte bine. Se pune 1 litru de apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. In momentul in care apa da in clocote se adauga urzicile si se fierb la foc mic circa 8 minute. Se...Citeste continuarea
Mancare de stevie
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi, cu mazare
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în...Citeste continuarea
Midii Bloody Mary
Postat de: Ksenya in Jamie OliverMidiile spalate si curatate le punem intr-o oala incapatoare,acoperim cu capac si dam drumul la flacara potrivita. Separat, intr-o oala adaugam toate ingredientele mentionate in lista....Citeste continuarea
Mancare de inimi si pipote cu ceapa...
Postat de: MotanLaOale in PuiInimile si pipotele se curata, se spala bine, se taie in doua si se scurg bine. Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie marunt. Se canecteaza aparatul Multicooker...Citeste continuarea
Mancare de praz, cu masline, ceapa...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic. Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie...Citeste continuarea
Mucenici cu cacao la Multicooker-ul...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune praful de sare, zaharul si cacaua, se amesteca si se adauga si apa. Se inchide capacul, se inchide supapa de...Citeste continuarea
Mucenici muntenesti la...
Postat de: MotanLaOale in MulticookingSe pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune. Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul...Citeste continuarea
Maioneza vegetala fara oua
Postat de: ctlina in SosuriSpalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati...Citeste continuarea
Mancare cu pui si ciuperci
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala bine, se taie cubulete, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe innabusit, adaugandu-se...Citeste continuarea
Musuroi de cartita din carne...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...Citeste continuarea
Mancarica de ardei copti in sos de...
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCeapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat)....Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu carnati
Postat de: Reli_B in Mancaruri de legumeScoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...Citeste continuarea
Mancarica de fasole cu afumatura
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare,...Citeste continuarea
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeAm pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...Citeste continuarea
Mancare cu fasole verde și carne
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă...Citeste continuarea
Morcovi caramelizati
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeMorcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa...Citeste continuarea
Mic dejun cald, cu ochiuri in...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html...Citeste continuarea
Mixt de frunze (endivia, frisee si...
Postat de: panacris in SalateCeapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din...Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: Meea in VitaGătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu afumatura
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. ...Citeste continuarea
Merluciu pane
Postat de: violeta30 in PesteFileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu carne de pui
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSe toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea...Citeste continuarea
Maioneza fina cu mustar dulce Knorr
Postat de: violeta30 in SosuriGălbenușul crud se amestecă cu cele 2 lingurițe de muștar, zeama de lămâie și sarea. Se adaugă treptat din ulei amestecând cu grijă și în același sens. Ideală...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcMuschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa...Citeste continuarea
Muschiulet de vitel cu piper rosu...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri . Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste...Citeste continuarea
Muschiulet de porc afumat
Postat de: sufletista in Mezel de casaBucata de carne o spalam bine si o portionam de lunga dupa preferinta. Intr-un vas incapator adaugam vinul, uleiul si condimente dupa gust, amestecam bine adaugam bucatile de carne si apa cat...Citeste continuarea
Maios
Postat de: dantes in Mezel de casaFicatul de porc se curata si se lasa in apa rece circa o ora.Gusa de porc trebuie sa fie cat mai grasa, se taie in bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cat mai mare. Cand gusa este...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti
Postat de: sufletista in Mancaruri de postCeapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii...Citeste continuarea
Melcisori aperitiv cu carne tocata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe...Citeste continuarea
Mini pateuri cu ton
Postat de: oanapl in TonSe pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate...Citeste continuarea
Mancare aromata cu vinete si pui
Postat de: licurici_lra in PuiVinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...Citeste continuarea
Mere coapte (reteta fara zahar, low...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele. Amestecati indulcitorul cu scortisoara. Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu rosii
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de postFasolea congelata se pune la foc sa fiarba in apa si putina sare. Ceapa, usturoiul se curata, se tocata marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam condimentele si...Citeste continuarea
Marmelada din fructe
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemSpalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii. Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate. Am folosit masina de...Citeste continuarea
Mix pentru ciocolata calda de casa
Postat de: rocsi_1612 in BauturiRupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti. Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine. La final...Citeste continuarea
Muraturi asortate in saramura
Postat de: sufletista in MuraturiFructele si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare, seminte. Pe fundul borcanului (spalat si scurs bine de apa), asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi, felii de...Citeste continuarea
Muschi de vita impletit la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneMuschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...Citeste continuarea
Mazare cu carne de vita
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea de vita o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa, sare si o frunza de dafin. Cand carnea este fiarta, o prajim in uleiul incins. Ceapa o tocam marunt si o adaugam peste...Citeste continuarea
Mere la borcan pentru iarna, fara...
Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / GemMerele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. Borcanele se spala bine, se scurg si...Citeste continuarea
Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postPentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare ....Citeste continuarea
Muschi de vita la cuptor
Postat de: sufletista in VitaCarnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul...Citeste continuarea
Musaca de vinete, cu carne de porc
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePasul 1 . Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră. Pasul 2. Între timp curățăm și...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata neagra Kandia...
Postat de: Bucataras in DulciuriCand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu! Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula....Citeste continuarea
Mini focaccia
Postat de: lili in PiinePunem intr-un castron laptele si uleiul, adaugam sarea si zaharul si apoi treptat faina si praful de copt. Framantam bine compozitia obtinuta si lasam sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Dupa...Citeste continuarea