A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mancare de mazare verde

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Ceapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei. Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute.   Se...Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs....Citeste continuarea

Mancare de varza murata

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carne

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul,...Citeste continuarea

Matrai borzoska - snitel unguresc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza de burduf si...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea

Macrou afumat la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust....Citeste continuarea

Mancarica de vinete cu rosii

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper...Citeste continuarea

Maioneza preparata altfel decat in...

Postat de: merisor67 in Pt salate

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...Citeste continuarea

Mamaliguta cu busuioc si parmezan...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura de...

Postat de: AdrianUdrea in Multicooking

Curatam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu masline...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Pestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte.   Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se...Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul,...Citeste continuarea

Merluciu cu cartofi noi la...

Postat de: mitinita in Multicooking

Cartofii se spala, se sareaza si se asaza intr-un cos de bambus cu diametrul cu 20 cm. Deasupra cartofilor se pun bucatile de merluciu, amestecate cu marar, coaja de lamaie si sare. Cosul de...Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...Citeste continuarea

Mancare rece cu pui si masline la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Curatam ceapa si o taiem juliene. Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua. Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE....Citeste continuarea

Muschi de vita cu sparanghel si...

Postat de: momo121 in Vita

Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si...Citeste continuarea

Mancarica de dovlecei cu soia

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul,...Citeste continuarea

Mancarica de fasole noua, in ardei...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu porumb

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga...Citeste continuarea

Mancare de cartofi si legume

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Usturoiul se curata, se spala si se toaca. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mai mici. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins. Se adauga usturoiul. Dupa ce usturoiul se...Citeste continuarea

Mancare de naut cu sos de ceapa

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

    Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte....Citeste continuarea

Mancare cu mazare verde, praz si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Prazul se spala se taie in doua si se feliaza. Decongelati la temperatura camerei mazarea verde. Ardeiul Kapia se...Citeste continuarea

Mancarica de linte rosie de post

Postat de: PopaAngela in Mancaruri de post

Se lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la  foc mic vreo 5 -10  min,...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde pastai

Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de post

Se pune apa la fiert, iar pana incepe apa sa fiarba, se alege   fasolea, se rupe in 2-3, iar cand apa fierbe, fasolea se spala si se pune in apa alaturi de putina sare. Se lasa la fiert...Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu pui si ardei...

Postat de: Oana in Pui

Pune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre...Citeste continuarea

Mancare de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari. Într-o cratiță cu...Citeste continuarea

Morcovi caramelizati la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Morcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari. Se curata morcovii si usturoiul. Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi. Se stropesc cu ulei si otet si se...Citeste continuarea

Mancare de orez cu spanac si legume

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

    Fasolea se curata de codite si se spala.    Intr-o craticioara mai mare punem uleiul apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, ardelul si telina taiate marunt si se lasa la...Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...Citeste continuarea

Mancare de urzici (de post)

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe.  Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot,...Citeste continuarea

Migdale glasate

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure.  Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă...Citeste continuarea

Mancare de mazare

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in...Citeste continuarea

Mancare de linte ca la Reunion

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna....Citeste continuarea

Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu...Citeste continuarea

Mancare de conopida

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată,...Citeste continuarea

Mucenici cu aluat de cozonac -...

Postat de: Ina in Dulciuri

Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si...Citeste continuarea

Mâncărică de mazăre, cu morcovi...

Postat de: RODIMUR in Porc

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru...Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline si carne...

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....Citeste continuarea

Mancarica de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati  pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu usturoi

Postat de: sufletista in Peste

Pestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea

Mini franzelute cu lapte si unt

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu morcovi

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala se pune putin ulei. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea

Milkshake de fructe de padure

Postat de: Retetegg in Bauturi

Fructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat.  Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea

Mancare de fasole cu afumatura, la...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea

Mamaliguta in straturi

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu legume

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Curatam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea

Mamaliga cu tarate

Postat de: costi7hector in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute,...Citeste continuarea

Muschi de porc Wellington

Postat de: simona72 in Porc

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]