Mancare de mazare verde
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCeapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei. Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute. Se...Citeste continuarea
Mancare de pui cu masline
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele de pui se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina. Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs....Citeste continuarea
Mancare de varza murata
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneVarza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa, morcovii si ardeii se curata si se toaca. Ciolanul,...Citeste continuarea
Matrai borzoska - snitel unguresc
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza de burduf si...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu...Citeste continuarea
Macrou afumat la cuptor
Postat de: sufletista in PestePestele il asezam in tava unsa cu putin ulei, adaugam in mijlocul fiecarui cateva felii de ceapa, usturoi. Intr-un vas amestecam sucul de rosii cu dulceata de ardei, condimente dupa gust....Citeste continuarea
Mancarica de vinete cu rosii
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de postCeapa curatata si tocata marunt se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie in bucatele potrivite si se adauga peste ceapa calita. Adaugam sare, piper...Citeste continuarea
Maioneza preparata altfel decat in...
Postat de: merisor67 in Pt salatePunem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva...Citeste continuarea
Mamaliguta cu busuioc si parmezan...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriEste bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu afumatura de...
Postat de: AdrianUdrea in MulticookingCuratam toate legumele si le tocam cuburi, respectiv rondele. Portionam carnea in bucati mai mici. Pornim Multicookerul Crock-Pot Express pe programul Brown/Saute, pentru 15 minute,...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii cu masline...
Postat de: privatelaura in MulticookingPestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte. Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu cartofi
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumePunem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul,...Citeste continuarea
Merluciu cu cartofi noi la...
Postat de: mitinita in MulticookingCartofii se spala, se sareaza si se asaza intr-un cos de bambus cu diametrul cu 20 cm. Deasupra cartofilor se pun bucatile de merluciu, amestecate cu marar, coaja de lamaie si sare. Cosul de...Citeste continuarea
Mini tarte cu verdeturi de...
Postat de: panacris in Mancaruri de postAluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...Citeste continuarea
Mancare rece cu pui si masline la...
Postat de: gaby_d in MulticookingCuratam ceapa si o taiem juliene. Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua. Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE....Citeste continuarea
Muschi de vita cu sparanghel si...
Postat de: momo121 in VitaPentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si...Citeste continuarea
Mancarica de dovlecei cu soia
Postat de: sufletista in Mancaruri de postSoia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul,...Citeste continuarea
Mancarica de fasole noua, in ardei...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde cu porumb
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postCeapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca. Intr-o cratita se pune putin ulei. Se pune ceapa si usturoiul. Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin si a devenit translucida, se adauga...Citeste continuarea
Mancare de cartofi si legume
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postUsturoiul se curata, se spala si se toaca. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mai mici. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins. Se adauga usturoiul. Dupa ce usturoiul se...Citeste continuarea
Mancare de naut cu sos de ceapa
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte....Citeste continuarea
Mancare cu mazare verde, praz si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se spala si se taie cuburi potrivite. Prazul se spala se taie in doua si se feliaza. Decongelati la temperatura camerei mazarea verde. Ardeiul Kapia se...Citeste continuarea
Mancarica de linte rosie de post
Postat de: PopaAngela in Mancaruri de postSe lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la foc mic vreo 5 -10 min,...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde pastai
Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de postSe pune apa la fiert, iar pana incepe apa sa fiarba, se alege fasolea, se rupe in 2-3, iar cand apa fierbe, fasolea se spala si se pune in apa alaturi de putina sare. Se lasa la fiert...Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePrima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul. Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu pui si ardei...
Postat de: Oana in PuiPune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre...Citeste continuarea
Mancare de legume
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari. Într-o cratiță cu...Citeste continuarea
Morcovi caramelizati la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postMorcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari. Se curata morcovii si usturoiul. Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi. Se stropesc cu ulei si otet si se...Citeste continuarea
Mancare de orez cu spanac si legume
Postat de: eumimi in Mancaruri de postTaiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde
Postat de: nico_nico in Mancaruri de postFasolea se curata de codite si se spala. Intr-o craticioara mai mare punem uleiul apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, ardelul si telina taiate marunt si se lasa la...Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu leurda si orez
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...Citeste continuarea
Mancare de urzici (de post)
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe. Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot,...Citeste continuarea
Migdale glasate
Postat de: RODIMUR in DulciuriÎntr-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă...Citeste continuarea
Mancare de mazare
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postCeapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in...Citeste continuarea
Mancare de linte ca la Reunion
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna....Citeste continuarea
Mamaliga cu parmezan, paprika si marar
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu...Citeste continuarea
Mancare de conopida
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postSe pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată,...Citeste continuarea
Mucenici cu aluat de cozonac -...
Postat de: Ina in DulciuriPregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si...Citeste continuarea
Mâncărică de mazăre, cu morcovi...
Postat de: RODIMUR in PorcMazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru...Citeste continuarea
Mancare de praz cu masline si carne...
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureCarnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....Citeste continuarea
Mancarica de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii cu usturoi
Postat de: sufletista in PestePestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea
Mini franzelute cu lapte si unt
Postat de: RODIMUR in PiineFăina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu morcovi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala se pune putin ulei. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Milkshake de fructe de padure
Postat de: Retetegg in BauturiFructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat. Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu afumatura, la...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi
Postat de: AdrianUdrea in PorcPregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea
Mamaliga cu tarate
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute,...Citeste continuarea
Muschi de porc Wellington
Postat de: simona72 in PorcDaca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea