A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Varza a la Cluj de post

Postat de: antohecristina in Mancaruri de post

Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar,...Citeste continuarea

Visinata de casa

Postat de: vasimur in Bauturi

Pasul 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai...Citeste continuarea

Varza cu smantana si sunca afumata

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea

Varza a la Cluj pregatita la slow...

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...Citeste continuarea

Varza cu costita si carnati

Postat de: portiadelumina in Porc

Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert.  În...Citeste continuarea

Vitel cu mustar si ceapa rosie la...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea  Nu sarati decat dupa...Citeste continuarea

Varza cu afumatura si sorici

Postat de: mihaelar63 in Porc

Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...Citeste continuarea

Varza cu ciolan afumat la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

Varza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt.       Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare.    ...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...Citeste continuarea

Vinete in stil grecesc

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o...Citeste continuarea

Vinete impanate-reteta reinterpretata

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

  Am reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie...Citeste continuarea

Vinete rotunde umplute

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa...Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de: cristina1985 in Porc

Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa...Citeste continuarea

Vinete cu branza la cuptor

Postat de: abetina in Retete Delikat

   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente...Citeste continuarea

Varza calita cu pulpa de porc

Postat de: dantes in Retete Delikat

Pentru varza calita, taiem varza julien si o punem la calit in untura de porc; cand este aproape gata, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbrisor si amestec de ierburi si marar toate de...Citeste continuarea

Visine la borcan, pentru prajituri

Postat de: RODIMUR in Conserve

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot...Citeste continuarea

Vinete pane in crusta crocanta

Postat de: sufletista in Retete Delikat

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora,...Citeste continuarea

Vinata evantai-acordeon la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se...Citeste continuarea

Vinete cu carne in stil chinezesc

Postat de: Ksenya in Retete Delikat

Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min.  Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,...Citeste continuarea

Varza calita, cu carnat afumat

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Tăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl...Citeste continuarea

Varza cu costita de porc afumata

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Pregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko.  Se transfera pe o tava...Citeste continuarea

Vinete calite - baza pentru diverse...

Postat de: ladydi in Conserve

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se...Citeste continuarea

Varza acra cu piept de porc la cuptor

Postat de: katty in Porc

Taiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles cu bacon si oua

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor.  Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga...Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu Mozzarella si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie.  Intre...Citeste continuarea

Vinete impanate - Imambaialdi

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam...Citeste continuarea

Varza murata calita, cu ciolan de...

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge...Citeste continuarea

Varza calita cu sorici

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil. Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust. Pofta buna ! Citeste continuarea

Varza dulce cu sunca de porc sarata

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea

Varza acra cu carne de porc si...

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta...Citeste continuarea

Varza cu rata in sos de rosii, ca...

Postat de: taniakswn in Rata

Mai intai ne vom ocupa de ratusca noastra. Dupa ce a fost bine spalata si frecata cu putina lamaie si sare, se va lasa la scurs, dupa care o vom usca cu un prosop curat de bumbac. Daca rata...Citeste continuarea

Vin fiert Kamis

Postat de: Bucataras in Kamis

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se...Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza....Citeste continuarea

Vitel cu ciuperci si smantana

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul...Citeste continuarea

Vitel cu cartofi- la tava

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata....Citeste continuarea

Varza a la Cluj, o reteta...

Postat de: mirela0911 in Porc

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...Citeste continuarea

Varza murata

Postat de: vasimur in Muraturi

Alegeți verze de dimensiuni medii, cam de 1-2 kg bucata ca să încapă în butoi și care nu sunt prea îndesate. Curăţăți-le de primele frunze și scobiți în dreptul...Citeste continuarea

Varza rosie calita cu otet balsamic

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie....Citeste continuarea

Veggie Burgers

Postat de: xana in Sandvisuri

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper,...Citeste continuarea

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...Citeste continuarea

Varza cu costita de porc

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate. Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza....Citeste continuarea

Vegeta de casa

Postat de: ancutsa in Conserve

  Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).  Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea

Vinete umplute cu piept de pui si orez

Postat de: katty in Pui

 Vinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea

Vita in stil oriental

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul...Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Postat de: dantes in Porc

Se toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea

Vinete evantai

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Spală și usucă vânăta. O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime. Săreaz-o și las-o 10 minute. Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime. Roșia spălată o...Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de curcan

Postat de: eumimi in Curcan

Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]