Varza a la Cluj de post
Postat de: antohecristina in Mancaruri de postVarza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar,...Citeste continuarea
Visinata de casa
Postat de: vasimur in BauturiPasul 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai...Citeste continuarea
Varza cu smantana si sunca afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIndepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare...Citeste continuarea
Varza a la Cluj pregatita la slow...
Postat de: diaconta in Slow CookerVarza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...Citeste continuarea
Varza cu costita si carnati
Postat de: portiadelumina in PorcMetoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert. În...Citeste continuarea
Vitel cu mustar si ceapa rosie la...
Postat de: mihaelar63 in VitaFeliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea Nu sarati decat dupa...Citeste continuarea
Varza cu afumatura si sorici
Postat de: mihaelar63 in PorcSpalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat la slow...
Postat de: momo121 in Slow CookerVarza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt. Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare. ...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeVinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...Citeste continuarea
Vinete in stil grecesc
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeVinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o...Citeste continuarea
Vinete impanate-reteta reinterpretata
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeAm reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie...Citeste continuarea
Vinete rotunde umplute
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: cristina1985 in PorcSe pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa...Citeste continuarea
Vinete cu branza la cuptor
Postat de: abetina in Retete DelikatSe spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente...Citeste continuarea
Varza calita cu pulpa de porc
Postat de: dantes in Retete DelikatPentru varza calita, taiem varza julien si o punem la calit in untura de porc; cand este aproape gata, o condimentam cu sare, piper, boia dulce, cimbrisor si amestec de ierburi si marar toate de...Citeste continuarea
Visine la borcan, pentru prajituri
Postat de: RODIMUR in ConserveVișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine. Când vișinele s-au scurs de apă, se scot...Citeste continuarea
Vinete pane in crusta crocanta
Postat de: sufletista in Retete DelikatVanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti. Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora,...Citeste continuarea
Vinata evantai-acordeon la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se...Citeste continuarea
Vinete cu carne in stil chinezesc
Postat de: Ksenya in Retete DelikatSpalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura,...Citeste continuarea
Varza calita, cu carnat afumat
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeTăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl...Citeste continuarea
Varza cu costita de porc afumata
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko. Se transfera pe o tava...Citeste continuarea
Vinete calite - baza pentru diverse...
Postat de: ladydi in ConserveSpalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim, amestecand continuu, pana se inmoaie. Le lasam sa se...Citeste continuarea
Varza acra cu piept de porc la cuptor
Postat de: katty in PorcTaiem varza in 2 jumatati si o punem intr-un vas acoperita cu apa rece pentru cateva ore, mai mult sau mai putin in functie de cat de sarata este varza, schimband apa ocazional. Scurgem apoi apa...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu bacon si oua
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor. Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga...Citeste continuarea
Vinete la cuptor cu Mozzarella si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie. Intre...Citeste continuarea
Vinete impanate - Imambaialdi
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam...Citeste continuarea
Varza murata calita, cu ciolan de...
Postat de: vasimur in PorcSe curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge...Citeste continuarea
Varza calita cu sorici
Postat de: CristinaTudor67 in PorcSe calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil. Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust. Pofta buna ! Citeste continuarea
Varza dulce cu sunca de porc sarata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea
Varza acra cu carne de porc si...
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta...Citeste continuarea
Varza cu rata in sos de rosii, ca...
Postat de: taniakswn in RataMai intai ne vom ocupa de ratusca noastra. Dupa ce a fost bine spalata si frecata cu putina lamaie si sare, se va lasa la scurs, dupa care o vom usca cu un prosop curat de bumbac. Daca rata...Citeste continuarea
Vin fiert Kamis
Postat de: Bucataras in KamisVin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de carne se pune la fiert in apa cu sare. Varza se taie fasii. Ceapa se curata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Caliti usor ceapa tocata marunt impreuna cu varza....Citeste continuarea
Vitel cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSpalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul...Citeste continuarea
Vitel cu cartofi- la tava
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata....Citeste continuarea
Varza a la Cluj, o reteta...
Postat de: mirela0911 in PorcCum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...Citeste continuarea
Varza murata
Postat de: vasimur in MuraturiAlegeți verze de dimensiuni medii, cam de 1-2 kg bucata ca să încapă în butoi și care nu sunt prea îndesate. Curăţăți-le de primele frunze și scobiți în dreptul...Citeste continuarea
Varza rosie calita cu otet balsamic
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeTaiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie....Citeste continuarea
Veggie Burgers
Postat de: xana in SandvisuriTaiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in cubulete si usturoiul tocat. Cand incep sa se inmoaie, adaugam...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper,...Citeste continuarea
Varza cu afumatura la tigaia wok
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeTreaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...Citeste continuarea
Varza cu costita de porc
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeTocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate. Calim ceapa, adaugam pasta de tomate si o punem peste varza....Citeste continuarea
Vegeta de casa
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie). Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea
Vinete umplute cu piept de pui si orez
Postat de: katty in PuiVinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea
Vita in stil oriental
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: dantes in PorcSe toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Vinete evantai
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSpală și usucă vânăta. O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime. Săreaz-o și las-o 10 minute. Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime. Roșia spălată o...Citeste continuarea
Vinete umplute cu carne de curcan
Postat de: eumimi in CurcanMai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care...Citeste continuarea