Retete culinare din Spania

Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900

Postat de: mihaelar63

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati.... Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si midii

Postat de: panacris

Ardeiul se spală, curăță și taie grosier. Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella. Atenție dacă folosiți midii proaspete,... Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de: Criss

Mod de preparare: Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea... Citeste continuarea

Pizza cu chorizo

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati.... Citeste continuarea

Ravioli cu chorizo si mazare verde

Postat de: mihaelar63

Mazarea verde se spala si se curata. Se pun la fiert ravioli in multa apa fierbinte cu sare . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru economisirea de... Citeste continuarea

Spanac verde cu chorizo proaspat

Postat de: mihaelar63

Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor  carnatii in ulei  . Ei vor elibera... Citeste continuarea

Supa de salau cu chorizo

Postat de: mihaelar63

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ... Citeste continuarea

Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

Postat de: RODIMUR

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.  Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.... Citeste continuarea

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

Postat de: mihaelar63

Ceapa, usturoiul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in uleiul de masline amestecat cu unt. Tot acum puneti la sotat carnatul chorizo taiat rondele. Crevetii si mazarea... Citeste continuarea

Oua in sos basquaise

Postat de: RODIMUR

Se prepară sosul basquaise, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de... Citeste continuarea

Sos basquaise

Postat de: RODIMUR

Feliile de jambon se taie fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește acoperit, la foc mic, cu jambonul feliat fin, în uleiul de măsline. Se spală ardeii... Citeste continuarea

Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

Postat de: mihaelar63

Vinetele se curata de coaja , se taie rondele . Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice . Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie... Citeste continuarea

Pizza cu carnati chorizo si porumb

Postat de: panacris

Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se... Citeste continuarea

Gaspacho cu iaurt, castravete, rosii si ardei

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti... Citeste continuarea

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Postat de: Bucataras

Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul.... Citeste continuarea

Paella cu pui si fructe de mare

Postat de: panacris

Carnea de pui se taie bucățele. Ceapa, ardeiul și roșiile se spală, curăță și taie grosier. Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc bucățile de pui în ulei de... Citeste continuarea

Mojito

Postat de: cristeena20

Intr-un pahar mare punem lima taiata in bucati, spalata in prealabil (taiem pe lungime-apoi in sferturi si sferturile in jumate ). Adaugam zaharul galben si apoi menta rupta putin cu mana,... Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de: mihaelar63

 Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.... Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Postat de: mihaelar63

Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile... Citeste continuarea

Ciorba de salau

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor... Citeste continuarea

Baghete umplute cu sunca si cascaval

Postat de: ReteteAlina

Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o... Citeste continuarea

Fidegua de carne

Postat de: ReteteAlina

Carnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga... Citeste continuarea

Salata cu ansoa, naut si rucola

Postat de: mihaelar63

Rucola se spala si se scurge de excesul de apa . Legumele se spala . Rosiile si maslinele se taie in doua . Prazul se taie marunt impreuna cu ardeiul rosu . Se scurge... Citeste continuarea

Salata cu scoici, rucola, morcov si afine

Postat de: mihaelar63

Rucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala . Taiati rosiile in doua . Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala . Se aseaza frunzele de rucola pe... Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare

Postat de: oanapl

Într-o tigaie încăpătoare pui uleiul la încins, adaugi bucățile de carne de pui tăiate cubulețe si le călești până când puiul se albește. Împingi... Citeste continuarea

Desert churros spanioli de casa

Postat de: ctlina

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.  Se amestecă bine cu o lingură... Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

Postat de: mosuletulene

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati... Citeste continuarea

Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii

Postat de: ctlina

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet... Citeste continuarea

Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

Postat de: ctlina

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa. Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs. Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită). Se... Citeste continuarea

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga... Citeste continuarea

Supa de scoici, chorizo si fasole

Postat de: mihaelar63

Curatati, spalati si taiati marunt legumele. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta. Capul si coada de somn se spala si se... Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si iepure

Postat de: AlexTeacher

Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea... Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si surimi

Postat de: eumimi

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate... Citeste continuarea

Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

Postat de: ctlina

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1... Citeste continuarea

Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de: AlexTeacher

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.... Citeste continuarea

Ficat Andaluz

Postat de: elucubratiiculinare

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu chorizo

Postat de: sisterskitchen

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita.... Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

Postat de: oanapl

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt... Citeste continuarea

Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut

Postat de: Bucataras

Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.  Apoi pune in carafa frunzele de... Citeste continuarea

Desert american pancakes (cea mai buna reteta)

Postat de: andra001

Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele,... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro