Retete culinare din Spania

Desert churros spanioli de casa

Postat de: ctlina

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.  Se amestecă bine cu o lingură... Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur (Rabo de toro)

Postat de: mosuletulene

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati... Citeste continuarea

Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii

Postat de: ctlina

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet... Citeste continuarea

Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

Postat de: ctlina

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa. Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs. Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită). Se... Citeste continuarea

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de: Satisfyyourcravings

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga... Citeste continuarea

Supa de scoici, chorizo si fasole

Postat de: mihaelar63

Curatati, spalati si taiati marunt legumele. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta. Capul si coada de somn se spala si se... Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare si iepure

Postat de: AlexTeacher

Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea... Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si surimi

Postat de: eumimi

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate... Citeste continuarea

Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

Postat de: ctlina

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1... Citeste continuarea

Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de: AlexTeacher

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.... Citeste continuarea

Ficat Andaluz

Postat de: elucubratiiculinare

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu chorizo

Postat de: sisterskitchen

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita.... Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

Postat de: oanapl

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt... Citeste continuarea

Sangria cu vin roze, zmeura si grepfrut

Postat de: Bucataras

Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.  Apoi pune in carafa frunzele de... Citeste continuarea

Desert american pancakes (cea mai buna reteta)

Postat de: andra001

Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele,... Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: oanapl

Tai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului.... Citeste continuarea

Supa spaniola cu ton

Postat de: mihaelar63

Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste. Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu. Se... Citeste continuarea

Paella cu creveti

Postat de: privatelaura

Se pregătește la îndemână o tigaie wok. Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins. Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se... Citeste continuarea

Tostada cu cascaval si jambon

Postat de: flori24

Taiem bagheta in 3 si dupa aceea, pe jumatate. Se pun in sendvishmaker pana se rumenesc. Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Se pune uleiul si condimentele dupa gust. Se ung feliile de paine... Citeste continuarea

Tortilla de luni sau omleta cu cartofi

Postat de: ladydi

Punem la fiert cartofii in coaja. Cand au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa si ardeiul, taiem mezelul cubulete si... Citeste continuarea

Mancare de ardei andaluza

Postat de: ctlina

Spalati legumele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete. Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile... Citeste continuarea

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de: rocsi_1612

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin.... Citeste continuarea

Salata mediteraneana cu calamar

Postat de: rocsi_1612

Spalam salata verde, frunza cu frunza si o uscam bine cu niste servetele de bucatarie. O rupem bucatele potrivite si o punem intr-un bol. Rosiile cherry, le spalam si le taiem in jumatate. Tonul... Citeste continuarea

Champignon al ajillo

Postat de: caroline

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele.Acestea din urma, se toaca marunt .  Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim mai intai usturoiul curatat si lasat... Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si rom

Postat de: mihasara

Pentru blat: Batem ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o crema.  Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Incorporam praful de copt cu... Citeste continuarea

Tortilla de patatas

Postat de: stefy_a

- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari - se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute - cand au fiert se pun la scurs de apa - ceapa se curata de... Citeste continuarea

Churros cu sos de ciocolata

Postat de: eumimi

Mai intai cantarim toate ingredientele. Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si... Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Ina

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: eumimi

Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc. Separat pegatim sosul... Citeste continuarea

Cannelloni cu sos bechamel

Postat de: eumimi

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare). Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate... Citeste continuarea

Supa pescareasca spaniola

Postat de: mihaelar63

Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin . Decongelati calamarii la temperatura camerei .... Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor cu legume

Postat de: vasy16

Se taie carnea in 4 sau 6 felii subtiri (eu le cumpar gata taiate) tinand cont ca in cuptor o sa se micsoreze destul de mult. Se curata si se spala bine toate legumele. Se taie in... Citeste continuarea

Frittata cu cartofi dulci, mozzarella gourmet si bergader by Delaco

Postat de: AlexTeacher

Taie ambele tipuri de cartofi cuburi si pune-i separat la fiert in apa cu sare; Taie ardeiul gras cubulete marunte (Brunoise); Taie... Citeste continuarea

Bagel cu crema de branza cu smantana Delaco, bacon si salata de ardei copti

Postat de: AlexTeacher

Taie bagelul pe jumatate, pe lungime; Unge-l apoi cu crema de branza cu smantana, Delaco; Pune feliile de bacon deasupra si peste... Citeste continuarea

File de biban la cuptor

Postat de: Ksenya

Pestele il verificam de oase  ,saram si piperam si il lasam la frigider pentru a 2-a zi.A 2-a zi pregatim o marinada cu care vom unge fileurile din: coaja de lamaie ,sucul de lamaie,uleiul de... Citeste continuarea

Peste spaniol cu legume

Postat de: CarmenBlue

 Se procedeaza astfel: Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de... Citeste continuarea

Tortilla spaniola cu bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de: rocsi_1612

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucatele mici si subtirele. Curatam ceapa, o tocam marunt. Baconul il taiem cubulete. Intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare si piper.... Citeste continuarea

Ied cu cartofi in stil Mallorca

Postat de: mihaelar63

Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii... Citeste continuarea

Rulada cu dulceata si crema de branza

Postat de: kamely

Pentru foi separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam zaharul cate o lingura si batem in continuare pana devine o bezea tare si lucioasa.... Citeste continuarea

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Postat de: Ksenya

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro