A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Linte verde cu carne de porc

Postat de: papabundetot in Porc

Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai...Citeste continuarea

Langosi cu cas si verdeata

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, uleiul si framantam...Citeste continuarea

Lapte condensat (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Sirop / Compot

Reteta I: Punem intr-un bol apa fierbinte,adaugam miere,zaharul si untul,si mixam pana se dizolva . Adaugam lapte praf si mixam pana se transforma compozitia intr-o crema fina . O lasam...Citeste continuarea

Lapte condensat indulcit

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine. 2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam. 3. Turnam...Citeste continuarea

Lemon & Orange Curd - Crema de...

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca. 2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam...Citeste continuarea

Lipie neagra cu verdeturi uscate

Postat de: adnia in Piine

  Procedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: timea in Bauturi

Taiem o lamaie mare in doua si jumatate o stoarcem intr-un pahar.  Cealalta jumatate o taiem felii si punem feliile in paharul cu apa. Adaugam zahar sau miere dupa gust si cateva felii...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de porc

Postat de: getix in Lasagna

Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul  peste care adaugam faina, laptele  cald, sare, nucsoara, piper  si amestecam bine pana  devine ca o crema. Se pune  la...Citeste continuarea

Legume mexicane cu pulpe de pui la...

Postat de: Bianca_Sacuiu in Pui

Pulpele de pui se condimenteaza dupa gust, eu am folosit doar sare si piper. Se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins,apoi se adauga un pahar de vin alb si se lasa sa se  prajeasca la...Citeste continuarea

Legume cu orez la cuptor

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Legumele congelate  se lasa la decongelat. Se curata ceapa si se toca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie, se incinge uleiul si se inabusa ceapa.  Se...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: Marilena in Mancaruri de legume

-morcovul si cartoful se pun la fiert si cand sunt pe jumatate fierte se adauga brocoli si dovlecelul -separat se oparesc ciupercutele cu putina sare Sosul Bechamel: -se topeste untul...Citeste continuarea

Legume cu Branza de capra de la Delaco

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Curatam legumele ,le spalam si le taiem julien(eu le-am taiat grosier). Le punem in tigaia Dry Cooker pentru 20 de minute. Dupa 10 minute se ridica ,capacul si se pune branza taiata jumatati...Citeste continuarea

Lasagna cu branza si verdeturi

Postat de: Elena_Daria in Lasagna

Intr-un castron punem crema de branza,miezul de lapte sfaramitat, ouale, mararul tocat marunt si patrunjelul uscat. Omogenizam si mai adaugam putina sare daca e nevoie. Sosul bechamel : topim...Citeste continuarea

Lalele umplute cu crema de branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ouale le punem intr-o cratita cu apa si le fierbem 8 minute din momentul in care apa clocoteste. Cand sunt fierte le trecem pe sub jetul de apa si le curatam de coaja. Intr-o cratita punem la...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: adasev12 in Bauturi

Lamaile le spalam bine, le taiem jumatati si le stoarcem sucul. Punem sucul intr-o carafa si turnam apa peste, punem si jumatatile stoarse. Frunzele de menta le pisam bine cu o lg de zahar, pana...Citeste continuarea

Leurda pentru iarna (reteta Motan)

Postat de: MotanLaOale in Conserve

Legaturile de leurda se spala bine sub jet de apa rece fara a fi desfacute din legatura. Se pun intr-o oala la uscat cu coditele in apa rece, sa se mentina verzi pana la uscarea completa. (4-5...Citeste continuarea

Loboda prajita

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Loboda o curatam si o oparim. Ceapa, usturoiul taiate marunt le punem in tuciul cu ulei incins (e mai buna mancarea facuta-n tuci, cel putin mie asa-mi place), le calim la foc domol, adaugam...Citeste continuarea

Limonada cu capsuni

Postat de: Elena_Daria in Bauturi

Spalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam capsunile, taie coditele, si le punem in blender peste lamaie. Adaugam zaharul si...Citeste continuarea

Lamaita (sau Alba ca zapada)

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul si uleiul, se adauga laptele fierbinte in care se adauga amoniul. Atentie, ca laptele se va umfla si va face spume. :) Se adauga apoi faina, amestecand la...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu sos Romesco

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade...Citeste continuarea

Limonada de ghimbir

Postat de: ianculubita in Bauturi

Punem pe foc apa, cu miere si ghimbir, lasam sa fiarba 20 minute. Lasam sa se raceasca. Intr-un pahar punem sucul de la 1 lamaie, sirop strecurat dupa gust, completam cu apa minerala si servim cu...Citeste continuarea

Legume si oua la cuptor

Postat de: eduard_09 in Mancaruri de legume

Legumele se pun intr-o oala cu apa si se pun pe foc sa fiarba cateva clocote. Se scurg bine de apa se amesteca cu ceapa tocata, condimete dupa gust si se aseaza in tava termorezistenta unsa cu...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: Creatsa in Bauturi

Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase. Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat...Citeste continuarea

Legume la gratar in sos de rosii

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

-vanata si dovlecelul se taie feliute subtiri si se pun pe gratar sa se rumeneasca putin -in putin ulei se caleste usor usturoiul (atentie doar cateva secunde) se adauga rosia tocata si sucul...Citeste continuarea

Loukoumades - gogoșele cu miere...

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Bauturi

Stoarcem lamaile si sucul obtinut il amestecam cu apa, zaharul si menta (sau esenta de menta). Amestecam foarte bine, pana se dizolva zaharul. Punem sucul intr-o carafa si lasam la frigider...Citeste continuarea

Lapte cu spirale si stafide

Postat de: sasha in Mancare copii

Se fierbe laptele cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa faca spume se adauga spiralele si sfidele,cand au fiert se adauga si esenta de rom. Citeste continuarea

Legume masala

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

In cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau pestisor, usturoiul pisat, ghimbir, ardeiul iute taiat de asemenea marunt, ardeiii grasi taiati julien, restul condimentelor, cartofii taiati in...Citeste continuarea

Lumaconi umpluti cu crema de conopida

Postat de: rodicamaria in Paste

Lumaconi se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj. Conopida se fierbe in apa cu sare,se strecoara si se lasa la racit.Apoi se marunteste cu robotul. Polonezul se desface de pielita si se...Citeste continuarea

Langosi cu branza telemea

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Aluatul se framanta amestecand toate ingredientele enumerate. Se prepara umplutura, amestecand cele doua tipuri de branza cu crema de unt. Impartim aluatul in 6, ungem masa de lucru cu ulei...Citeste continuarea

Langosi

Postat de: karla in Dulciuri

Se pune drojdia la crescut . Se framanta faina + drojdia crescuta + apa calda + sare si se formeaza un aluat pe care il lasam la crescut o ora la loc ferit de curent . Apoi se formeaza...Citeste continuarea

Limoncello

Postat de: oana_d in Bauturi

Lamaile se spala bine, se sterg apoi se dau prin razatoarea mica, dar numai partea galbena. Se pune razatura de lamaie si alcoolul intr-o sticla inchisa cu dop, la macerat si se lasa timp de 7...Citeste continuarea

Lasagna(de post)

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

-          se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi....Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: jolygina in Lasagna

Pregatim carnea astfel :o amestecam cu ceapa care a fost tocata marunt ,sarea si piperul ,iar la sfasit adaugam sucul de rosii. Mai pastram o lingura pentru final din sosul de rosii.Dovlecelul...Citeste continuarea

Lapte de pasare cu ciocolata

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara punem laptele la fiert . In momentul cand...Citeste continuarea

Lipii cu sos iutel, chiftele si legume

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Ungem lipia cu o lingurita de sos iutel. Asezam doua foi de salata peste lipie, apoi punem felii de ceapa, ridichi si rosii. Saram si piperam si asezam chiftelele putin tesite cu mana. ...Citeste continuarea

Legume gratinate la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs. Legumele le-am...Citeste continuarea

Langosi cu branza sarata ca la mama

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna apa (40°C). Se dizolva drojdia in apa. Se adauga faina, sarea si zaharul. Se amesteca bine. Se lasa 10 minute si se framanta 15 minute. Se...Citeste continuarea

Legume caramelizate la cuptor

Postat de: simona72 in Mancaruri de post

Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare,...Citeste continuarea

Legume la cuptor sos bechamel si...

Postat de: Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legume

Se curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se  desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa...Citeste continuarea

Lutica din ardei copti

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post

Daca nu aveti la congelator legume, procedati in felul urmator. Coaceti ardeii capia, ii puneti intr-un vas, presarati cu putina sare si ii acoperiti cu un capac si ii lasati vreo jumatate de...Citeste continuarea

Langos cu branza, chimen si marar

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Cum preparam coca: Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o...Citeste continuarea

Linte cu carnati de bere si ciolan...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de...Citeste continuarea

Lasagna cu soia

Postat de: ianculubita in Lasagna

Punem soia intr-un vas sa fiarba 10-15 minute In tigaia cu ulei incins calim ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiii si rosiile taiate cubulete; dupa ce s-au calit si...Citeste continuarea

La 25 de ani

Postat de: Creatsa in Torturi

Prima data pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul si devine o...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: aalliinnaa07 in Mancaruri de legume

Se fierb legumele in apa cu putina sare pana cand furculita intra usor in ele, dupa ce sunt fierte le scurgem de apa. Amestecam smantana cu ouale si adaugam sare si piper. Ungem o tava cu...Citeste continuarea

Lasagna cu branza de vaci si suc de...

Postat de: Ina in Lasagna

Tocam una din cepe si o calim in 2-3 linguri de ulei . Adaugam sucul de rosii  ( de preferat preparat in casa )  , usturoiul pisat , sare si piper. Lasam la fiert 15 minute. ...Citeste continuarea

Latte Machiato cu Amaretto

Postat de: diana91paris in Cafea

Intr-un pahar de 250ml punem frisca lichida, dupa care adaugam lichiorul si cafea expresso (eu o fac la aparat) dupa care adaugam frisca si optional ornam cu toping de ciocolata ( eu nu am pus). Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Separati albusurile de galbenusuri. Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta...Citeste continuarea

Lasagna cu ton si branza

Postat de: postavaru in Lasagna

Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]