A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Linguine cu sunca,usturoi si parmezan

Postat de: nadea68 in Paste

Alegem pasta,eu am folosit pasta lunga,Linguine,un fel de spaghete. Punem o oala cu apa la fiert.cand da apa in clocot,punem sarea si pasta.Punem pasta lunga fara sa o rupem in doua :). In...Citeste continuarea

Langosi cu cartofi

Postat de: manu_ela in Aperitive / Garnituri

Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai...Citeste continuarea

Lipie cu seminte de ovaz

Postat de: FlaviaD in Piine

Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate...Citeste continuarea

Lasagna cu sos ragu si parmezan

Postat de: Lia1 in Lasagna

Sosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici: sos Ragu Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Sosul este suficient pentru 5...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Cartofii, morcovii se curata, se spala si se portioneaza. ceapa se curata, se spala si taie solzisori mai mari, usturoiul se iate feliute, dupa ce a fost curatat. Vanata se curata de coaja, se...Citeste continuarea

Legume coapte cu sos de usturoi si...

Postat de: Dya in Mancaruri de legume

Feliem legumele si le asezam in ordine, cate o felie, doua din fiecare. Le condimentam, le stropim cu ulei si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le scoatem din cuptor presaram...Citeste continuarea

Lapte condensat

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Punem intr-un blender apa clocotita,zaharul ,mierea si untul si mixam la viteza maxima pana se topeste zaharul.Adaugam laptele praf si vanilia si mixam pana devine fin si cremos(aprox. 1 min)...Citeste continuarea

Lipii rapide la tigaie

Postat de: Lia1 in Piine

1.Intr-un vas gradat se masoara 125 ml apa calduta. Se adauga 1 lingurita de zahar, drojdia uscata, se amesteca si se lasa amestecul 10-15 minute sau pana face spuma. Se tine intr-un loc ferit de...Citeste continuarea

Limonada cu pepene rosu

Postat de: Sim0naWorld in Sirop / Compot

    Mai intai am pus apa si zaharul intr-un ibric pe foc mic pentru cateva minute, fara sa clocoteasca, ci doar sa se topeasca zaharul. Am lasat sa se racoreasca. Pepenele l-am...Citeste continuarea

Leustean pentru iarna

Postat de: babi5 in Conserve

Am spalat frunzele de leustean, le-am scuturat bine de apa ,si le-am tocat maruntel ,maruntel apoi le-am asezat in cutiutele de plastic  si fuguta in sertarul de la congelator .. O minune...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: madi_marin in Lasagna

Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să...Citeste continuarea

Lasagna cu orez si ananas

Postat de: xana in Dulciuri

Orezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si...Citeste continuarea

Legume cu mozzarella la cuptor

Postat de: Cristi_Roman in Mancaruri de legume

Am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie. Am pus apoi la rumenit cateva minute...Citeste continuarea

Liptauer in frunze de andive cu...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai...Citeste continuarea

Lasagna cu carne

Postat de: simona72 in Lasagna

Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este...Citeste continuarea

Linte cu migdale si seminte de...

Postat de: Lia1 in Mancaruri de legume

1.Lintea (150 g) spalata bine se pune la inmuiat intr-un castron cu apa (apa sa acopere cu de 4 ori mai mult volumul lintei) pt. cateva ore (sau peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: FlaviaD in Cocktail

Pentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte...Citeste continuarea

Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac ....Citeste continuarea

Legume cu ciuperci si chorizo la wok

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Ceapa, usturoiul, ardelul, varza si chorizo se taie pestisori, ciupercile felii iar brocoli ii desprindem in buchetele. Daca aveti boabe de porumb si muguri de fasole din conserva, cum am avut eu,...Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: gurita_ta2005 in Piine

Se amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si...Citeste continuarea

Limonada cu afine

Postat de: timea in Bauturi

Folosim un pahar de 500 ml. Spalam lamaile si una din ele o stoarcem bine iar cealalta o feliem. Afinele le pasam printr-o sita direct in pahar. Adaugam si mierea, turnam apa peste si...Citeste continuarea

Limonada cu sirop de rodii

Postat de: nilgun in Cocktail

Lamaile se spala foarte bine si te taie in 4. Se pun intr-un vas. Peste se pune jumatatea de pahar de zahar, 4 pahare de apa rece si menta. Se blenduieste. Apoi se mai completeaza cu inca 2 pahare...Citeste continuarea

Lipii cu falafel si salsa de rosii

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Se prepara foarte repede si usor. Pentru falafel, se amesteca in robot toate ingredientele, pana se obtine o pasta. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de falafel. Se incinge o tigaie...Citeste continuarea

Limbi de pisica

Postat de: caroline in Dulciuri

Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa. Apoi adaugam treptat faina. Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare . Turnam albusurile peste...Citeste continuarea

Legume la cuptor gratinate

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron. Dovleceii ii curatam de...Citeste continuarea

Linte verde cu carne de porc

Postat de: papabundetot in Porc

Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva...Citeste continuarea

Lemon Meringue Pie

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie. se separa albusurile de galbenusuri albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: deea2686 in Mancaruri de legume

Se curata legumele se spala si se taie dupa cum doriti(eu morcovii si dovleceii i-am taiat rondele iar celelalte betisoare,rosiile le-am lasat intregi) Am luat un vas de cuptor am pus...Citeste continuarea

Leustean in otet la borcan

Postat de: Valclaudia in Conserve

Spalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot. Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere...Citeste continuarea

Lipii libaneze cu chimen

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu branza si mezel

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte. Un vas de iena sau altceva...Citeste continuarea

Limonada cu parfum de trandafir

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Bauturi

Preparare: 1. Se stoarce lamaia, apoi lime si se toarna zeama intr-un pahar. 2. Se adauga apa minerala carbogazoasa sau plata. 3. Se toarna apa de trandafir si pentru o aroma mai puternica,...Citeste continuarea

Lipii umplute

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Lipii Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva...Citeste continuarea

Lasagna cu branza

Postat de: sufletista in Lasagna

Sosul de rosii -adaugam uleiul in tigaie,adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin,adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite,condimentam cu sare si piper dupa gust,lasam la foc mic...Citeste continuarea

Lipie Arabeasca (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Piine

Puneti faina intr-un bol ,peste ea puneti sare,zahar,lapte praf,drojdie. Incepeti sa adaugati apa putin cate putin. Framantati pana se omogenizeaza aluatul Ungeti aluatul cu putin ulei de...Citeste continuarea

Lasagna de legume

Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume

1.Am spalat si am curatat legumele. -am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare -am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am...Citeste continuarea

Linguine cu creveti,dovlecel si...

Postat de: lilik in Paste

Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si...Citeste continuarea

Limonada

Postat de: diaconta in Bauturi

Am fiert apa cu zaharul,apoi am lasat sa se raceasca. Am stors sucul de la 2 lamâi,cea de-a treia am taiat-o felii. Peste siropul racit am pus sucul de lamâie,feliile de...Citeste continuarea

Lipie umpluta

Postat de: Dianaaa in Aperitive / Garnituri

Se face aluatul, se lasa la odihna 30 de minute. Se fac 2 bilute si se intind foarte subtire. Se pun in tigaie pana se fac, iar apoi se aseaza pe o farfurie si deasupra lor un prosop usor...Citeste continuarea

Lipie cu branza si cartofi

Postat de: Emacristina in Piine

Faina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se...Citeste continuarea

Legume umplute

Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carne

Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar; dupa ce...Citeste continuarea

Limonada cu ghimbir

Postat de: rodicamaria in Bauturi

Ghimbirul se curata de coaja,se spala cu apa rece si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca apoi cu 1/2 litri apa si se da fiert. se lasa sa dea 2-3 clocote, se da oala deoparte si se...Citeste continuarea

Limonada cu miere, ghimbir si...

Postat de: amalia01 in Bauturi

- storci zeama de lamaie si o lasi la rece; - storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc - curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm; -...Citeste continuarea

Limba de Porc cu masline

Postat de: nico15 in Porc

Se pune apa sa fiarba, se va adauga limba de porc si restul ingredientelor, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine, pentru a putea indeparta partea tare de deasupra. Incercam sa vedem daca s-a...Citeste continuarea

Lichior de capsuni

Postat de: antici_gabytza in Bauturi

Spalam capsunile si le dam codita jos. Asezam jumatate din capsuni intr-un borcan de 3 l apoi cateva fire de menta si deasupra coaja de la lamaie. Adaugam restul de capsuni, menta si deasupra...Citeste continuarea

Lichior de mentă

Postat de: panacris in Bauturi

Frunzele de mentă se spală, se întroduc într-un recipient de sticlă, se adaugă palinca, se închide ermetic și se lasă la macerat, la soare cca. 2 săptămâni. Se face...Citeste continuarea

Lichior de cafea

Postat de: antici_gabytza in Bauturi

Pregatim o sticla si adaugam cafeau impreuna cu alcoolul si menta.Inchidem bine capacul sticlei si lasam deoparte cca 1 saptamana.Timp de o saptamana mai amestecam din cand in cand cafeaua cu...Citeste continuarea

Limonada (reteta Jamilla)

Postat de: cristeena20 in Bauturi

- Punem intr-o oala la fiert apa cu zaharul si dam la rece. - Stoarcem lamaile (cca 5 lamai) si le punem in carafa in care vom servi ; adaugam feliile de lamaie (sau cuburi dupa preferinta) si...Citeste continuarea

Limonada cu menta (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Bauturi

Prima data facem siropul. Punem intr-o cratita apa cu zaharul si fierbem totul pana ce zaharul se topeste. Lasam siropul sa se raceasca cat sa ajunga la temperatura camerei. Punem intr-o carafa...Citeste continuarea

Limonada cu visine

Postat de: Elena_Daria in Bauturi

Spalam lamaia, o curatam de coaja, de pielita alba, de samburi si o punem in vasul de la blender. Spalam visinele, scotem samburii si le adaugam in peste lamaie impreuna cu mierea. Mixam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]