A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lingurite cu lamaie si salata de...

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,ulei de masline si faina; dupa omogenizare formam o sfera din aluat,o punem intr-o folie alimentara si o lasam la frigider 30min; In...Citeste continuarea

Lipii si paine cu ceapa

Postat de: timea in Piine

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea....Citeste continuarea

Lichior de menta

Postat de: Ina in Bauturi

Spalam bine frunzele de menta, dupa ce le-am desprins de pe tulpina. Le lasam la zvantat , apoi umplem cu ele, cat putem de bine, recipientele de sticla ( de preferat borcane , pentru a putea...Citeste continuarea

Legume gratinate

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

  Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii  Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi ....Citeste continuarea

Laște cu varză

Postat de: CulinaryRainbow in Paste

Se taie varza julien, sau se mărunțește în robot. Se pune uleiul într-o cratiță și se călește în suc propriu. Se adaugă sarea și piperul ( eu am folosit piper roșu și...Citeste continuarea

Laște de casă

Postat de: CulinaryRainbow in Piine

   Se pun ingredientele într-un castron generos ( făina se cerne ) și se frământă bine, adăugând apa treptat. Aluatul trebuie să fie compact și elastic.  ...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: MotanLaOale in Mezel de casa

Matele se curata de grasime, se spala bine si se pun in apa rece cu otet. Ficatul se tine in apa rece sa iasa sangele, pana se albeste. Ficatul se taie in bucati mai mici si se fierbe 15-20...Citeste continuarea

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Limba de opareste  10 minute, apoi  se jupoaie pielita invelitoare.  Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem  la calit ( mai putin dovlecelul  si...Citeste continuarea

Lămâița

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

   Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru...Citeste continuarea

Lagosta a Cubana

Postat de: cristeena20 in Peste

Pregatim intai lagosta. Daca e proaspata de fierbe pana isi schimba culoarea (cca 5-8 minute). Aici am avut fiarta in prealabil si congelata, deci am decongelat-o si am taiat-o medalioane...Citeste continuarea

Lipie cu Ceva Fin

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Lipiile se rumenesc usor inr-o tigaie teflonata , fara ulei . Se ung cu pesto . Apoi cu branzica cu smantana . Rosiile se spala si se feliaza . Se pune intr-un capat al lipiei  felii...Citeste continuarea

Lebar

Postat de: Constelatialeu in Mezel de casa

Mai intai punem la fiert organele, intr-un tuci incapator, adaugam sare in apa in care fierb, nu foarte multa. Cand au fiert se lasa sa se raceasca bine, dupa ce au fost scoase din zeama in care...Citeste continuarea

Legume asortate si carne de porc in...

Postat de: merisor67 in Porc

Im punga de legume am avut: mazare, morcov, fasole verde si ardei. Mi-au iesit 4 portii de piftie simpla si 4 mai micute cu legume. Punem un vas cu 5 l apa la fiert. Portionam piciorul de...Citeste continuarea

Legume cu orez

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Tocam legumele marunt (ciupercile si brocoli le-am pastrat intregi) si le prajim in cateva linguri de ulei. Cand au devenit translucide adaugam orezul, spalat in prealabil, il prajim impreuna cu...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: elucubratiiculinare in Lasagna

Pregătim din timp  sosul marinara . Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri...Citeste continuarea

Lușcoș ca-n Ardeal

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Portionati carnea si o puneti la prajit . Spalati si curatati legumele din timp . Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit . Adugati boiaua si pasta de...Citeste continuarea

Legume cu pulpa de curcan la cuptor

Postat de: AndreaPiti in Curcan

Se dezoseasa pulpa de curcan si se taie in 5. Se taie cubulete cartofii si dovlecelul, ardeii si ceapa se taie fidelute, morcovii rondele. Se amesteca si se aseaza intr-o tava. Peste se pun...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si ricotta

Postat de: Alina26 in Lasagna

1.Am pus la incins untul si ulei de masline. 2.Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit,pana a devenit transparenta,apoi am adaugat spanacul spalat si tocat mai mare,am pus putina sare si...Citeste continuarea

Legume gratinate – de post

Postat de: gaby_d in Mancaruri de post

Curata legumele. Pune la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati cubulete si morcovii felioare. Dupa 8 minute de la primul clocot adauga buchetelele de conopida. Intre timp pune intr-un...Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de: Elena_Daria in Pui

Umplutura: Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute....Citeste continuarea

Lasagna cu carne de curcan

Postat de: Irina in Lasagna

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de...Citeste continuarea

Lipii ( de post)

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Din ingredientele de mai sus se face un alut potrivit de tare, nelipicios. Adica punem faina cu praful de copt. In interior facem un caus in care punem apa. Amestecam pana la omogenizare. In...Citeste continuarea

Lipie (de post)

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Uleiul il adaugam la final si...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu garnitura de orez

Postat de: kukibella in Mancaruri de post

Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele  se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute); se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele; se...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: bianca92 in Lasagna

Sosul din carne: Intr-o cratita se caleste putin ceapa (taiata marunt) cu pasta de ardei apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu  pentru ca aceasta sa nu se prinda. Dupa ce...Citeste continuarea

Linguine cu Hribi

Postat de: Alina26 in Paste

1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand incepe sa fiarba apa am adaugat pasta si am fiert-o(dupa instrunctiunile de pe ambalaj).Dupa care am pus-o la scurs. 2.Am spalat hribi si i-am taiat fasii....Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de: LadyCrs in Mancaruri de legume

Spalam legumele si le curatam de coaja. Ceapa si morcovii le taiem rondele, ardeiul capica bucatele mai mari si ciupercile le-am taiat in patru; vanata am taiat-o in fasii subtiri. Punem la...Citeste continuarea

Limbă de porc cu praz și măsline

Postat de: panacris in Porc

Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de...Citeste continuarea

Lucskos sau varza cu carne

Postat de: danakarin in Mancaruri cu carne

Am pus la fiert intr-oala incapatoare carnea in aprox 1, 5 l de apa. Am lasat sa fiarba la foc mic. Am indepartat spuma ce s-a  format la fierbere. Cand a fiert carnea pe jumătate, am...Citeste continuarea

Lapte cu Gris - Philips Multicooker

Postat de: Dya in Mancare copii

Turnam laptele in vasul aparatului, adaugam zaharul si alegem din MENU functia STEW pe care o vom seta la 20 de minute. Cu 5 minute inainte de scurgerea timpului adaugam grisul, amestecand...Citeste continuarea

Legume în folie la cuptor

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, morcovii rondele, ardeii fâșii. Verzele de Bruxelles, se curăță de primele frunze, brocolii se rupe în buchețele mic, apoi...Citeste continuarea

Lapte cu gris si galbena gutuie

Postat de: Dya in Mancare copii

Taiem gutuia in cubulete mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa. Separat fierbem laptele, il lasam sa dea in clocot si aromam cu scortisoara si coaja de lamaie. Adaugam grisul amestecand...Citeste continuarea

Lapte cu gris si para

Postat de: Dya in Mancare copii

Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam...Citeste continuarea

Lipii-reteta bunicii

Postat de: nadea68 in Piine

Lipia e foarte usor de facut. Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia. Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic...Citeste continuarea

Lasagna cu carne

Postat de: mihaelab in Lasagna

Curatam ceapa ,o spalam dupa care o taiem marunt si o punem in uleiul bine incins. Intre timp curatam si morcovul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mici,avem grija sa mai mestecam si in ceapa...Citeste continuarea

Lucskos Kaposzta

Postat de: pusikmea in Porc

Se pune carnea la fiert pana incepe sa se desfaca dupa os. Se adauga apoi legumele taiate dupa preferinta. Varza se taie putin mai mare si se adauga si ea in oala. Cimbrul il bagam inca...Citeste continuarea

Legume pentru ciorbe

Postat de: Criss in Conserve

Legumele se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve).  Eu...Citeste continuarea

La multi ani,MAMA!

Postat de: Creatsa in Torturi

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde....Citeste continuarea

Legume la Zepter

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Legumele se curăță se taie bucățele, se pun în vasul Zepter rece. Se amestecă ușor toate ingredientele, se asezonează de sare i verdețuri, apoi se acoperă vasul și se dă la foc...Citeste continuarea

Lucicos sau ciorba de varza

Postat de: simona72 in Ciorbe

Eu nu prea ma impac cu afumaturile, nu ca nu-mi plac, dar imi cad greu la stomac. Asa ca, caut cat mai putin afumata sau dupa fierbere arunc prima apa. Costita taiata in bucati se pune in apa...Citeste continuarea

Lamai murate (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Muraturi

Spalam bine lamaile si le taiem in sferturi pe lungime fara a taia cu totul lamaia, ci bucatile sa ramana atasate. Punem in fiecare lamaie o lingurita cu varf de sare si strangem lamaia pentru ca...Citeste continuarea

Langosi cu varza calita

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute,...Citeste continuarea

Legume la cuptor cu piept de pui...

Postat de: Urlike_Mary993 in Pui

Am pus legumele cu putin ulei la 200 grade timp de 15-20 minute. Intre timp am pus putina margarina intr-o tigaie si am prajit pieptul de pui condimentat cu vegeta. Cand a prins putin culoare am...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: nadea68 in Mancaruri de legume

Alegem legumele,le curatam,le spalam. Taiem cartofii in patru,celelalte legume in bucati mai mari. Alegem o tava care se poate pune la cuptor. Asezam legumele,rozmarin,sare,piper....Citeste continuarea

Lasagna cu sos de carne si mozzarella

Postat de: Urlike_Mary993 in Lasagna

Se pune uleiul de masline si ceapa la calit apoi se pun bucati din carnea de porc macinata.Odata calita si carnea, se toc legumele cu patrunjelul cu pasta de tomate si se pun...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: timea in Mancaruri de post

Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.  Ceapa o taiem in...Citeste continuarea

Lemon Curd

Postat de: Creatsa in Dulciuri

Intr-o craticioara pune ouale,zaharul si zaharul vanilat si bate-le bine cu un tel. Adauga zeama de lamaie si pune amestecul pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe...Citeste continuarea

Lasagna cu peste

Postat de: adnia in Lasagna

  Mod de preparare: In primul rand se incepe cu prepararea sosului rosu: se spala fileurile de peste, se taie cuburi si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu toate celelalte...Citeste continuarea

Legume cu Ceva Fin si gorgonzola...

Postat de: Valclaudia in Salate

Spalam legumele (morcovul se curata de coaja), si le taiem dupa preferinta. (Eu am taiat morcovul cu cutitul de curatat legume). Le asezam pe farfurie, adaugam bucatele de gorgonzola picanta,...Citeste continuarea

Limonada cu limeta si menta

Postat de: tammar in Bauturi

Stoarcem limetele si lamaia  intr-un castron, e bine sa avem un sorcator de fructe ,daca nu , citricile se pot stoarce si cu ajutorul unei furculite. Este bine sa folosim si pulpa citricelor,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]