A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Eclere cu crema de ciocolata -...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina. Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina. Lasam sa se...Citeste continuarea

Evantai de mere calde

Postat de: nico15 in Dulciuri

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt).  Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Pentru coji: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza...Citeste continuarea

Esenta de vanilie DIY

Postat de: mimmi in Conserve

Se despica pastaile de vanilie si se pun intr-o sticla curata. Se toarna peste ele alcoolul si se inchide sticla . Tinem esenta intr-un loc racoros timp de 1-2 luni. Pe masura ce folositi...Citeste continuarea

Espresso panna cotta

Postat de: diaconta in Dulciuri

Gelatina o punem la hidratat in laptele rece. Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si...Citeste continuarea

Eclere dezordonate

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu...Citeste continuarea

Eierspatzle cu ficat de pui si legume

Postat de: adriana65 in Ficat

Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit....Citeste continuarea

Escalop de vitel

Postat de: sufletista in Vita

Carnea o spalam,o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele, Le condimentam cu sare si piper,acoperim vasul si dam la rece 30 min,(eu le-am lasat cca 1 ora) Amestecam...Citeste continuarea

Escalop cu sos de rosii

Postat de: sufletista in Vita

Carnea o taiem felii,o batem cu ciocanul pentru snitele. Faina o amestecam cu condimentele, Tavalim bucatile de carne prin faina dupa care le prajim in putin ulei de masline, O scoatem pe...Citeste continuarea

Șnițel din piept de pui

Postat de: LadyCrs in Pui

Tăiem feliile de piet subțirele ( dacă e cazul le batem ). Într-un vas punem făina, în altul pesmetul, în altul ouăle bătute cu muștarul , sarea și piperul. Tăvălim...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea de porc se clateste cu apa,se condimenteaza cu piper si se trece prin faina,se scutura pentru a se duce surplusul de faina si se pune la prajit pe o parte si pe alta in ulei de masline,dupa...Citeste continuarea

Evantai din dovlecei și vinete &...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Paste

- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul.  - Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de...Citeste continuarea

Știucă umplută

Postat de: DinDragostePentruGatit in Peste

Se pregăteşte ştiuca:  - se taie capul; - se scoate pieliţa - la început cu ajutorul cuţitului, după care am tras cu mâna; - capetele se păstrează; Se...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ghiveci de legume

Postat de: bubulina44 in Porc

Legumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: deyutzky in Prajituri

Cojile de eclere: Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta...Citeste continuarea

Eclere sau minieclere

Postat de: Geanina87 in Prajituri

Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale...Citeste continuarea

Escalop de vita cu gorgonzola

Postat de: Bucataras in Vita

Taiati gorgonzola in felii. Dati prin faina carnea. Topiti untul intr-o tigaie si prajiti carnea pe fiecare parte pana cand devine aurie. Adaugati vinul si lasati cateva minute pana se...Citeste continuarea

Ecler

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot. Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de...Citeste continuarea

Estonian Kringel cu nuca si rahat

Postat de: brunetica in Dulciuri

Drojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si...Citeste continuarea

Ecler cu ciocolata si frisca

Postat de: mikidaniro in Prajituri

Cojile    Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata...Citeste continuarea

Empanadas cu spanac si branza

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am...Citeste continuarea

Enchilada de pui

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar...Citeste continuarea

Escalop de pui

Postat de: marinicayou10 in Pui

Se pune carnea de pui taiata bucatele intr-o cratita cu putin ulei pe foc. Dupa ce s-a inabusit putin se adauga kaizerul, se mai lasa putin si se adauga ciupercile si o ceasca de apa. Se lasa sa...Citeste continuarea

Eclere cu ciocolata

Postat de: Giorgia_gio in Dulciuri

Cojile: Punem apa la fiert cu uleiul, sarea si zaharul, cand a inceput sa fiarba apa adaugam faina in ploaie si omogenizam bine,\. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: nadiuta123 in Prajituri

COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc...Citeste continuarea

Ștrudel cu mere și nuci

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri

Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat. Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și...Citeste continuarea

Eclere cu vanilie si ciocolata

Postat de: alinutzika in Prajituri

C ojile: Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: lia in Prajituri

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece. Intre timp pregatim crema: topim...Citeste continuarea

Eclere

Postat de: Gina_Cristina in Prajituri

Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: angyb in Prajituri

Intr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla. Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si...Citeste continuarea

Estonian kringel

Postat de: diaconta in Dulciuri

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut si o lingura de faina(sa nu fie fierbinte).Lasam pana cand amestecul incepe sa dospeasca si creste ca si o spuma.Cernem faina...Citeste continuarea

Evantai de vinete

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor. Ceapa si rosia se feliaza. Intre feliile de vanata se...Citeste continuarea

Eclere cu crema de patiserie

Postat de: adasev12 in Prajituri

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere. Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana...Citeste continuarea

Eclere cu crema de vanilie

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Eclere cu budinca de vanilie!

Postat de: panacris in Prajituri

 Se pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma...Citeste continuarea

Estonian Kringel

Postat de: Oana in Prajituri

Eu am pus la masina de paine ingredientele pentru aluat si am setat programul de framantat si dospit. Am pus cantitate dubla si s-a umplut cuva dupa ce a crescut! Am separat apoi aluatul in...Citeste continuarea

Eclere (pentru sarbatoritii...

Postat de: caroline in Prajituri

Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana...Citeste continuarea

Ecler in foitaj

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi...Citeste continuarea

Estonian kringel

Postat de: alice_ciobanu in Dulciuri

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte, ca o distrugeti. Lasati bolul la loc cald, acoperit cu un prosopel curat, pana ce se umfla si face...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: Onesta in Porc

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie...Citeste continuarea

Evantai de vinete in sos de rosii

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa. Ceapa se curata si se taie felii subtiri....Citeste continuarea

Empanada de atun (placinta cu ton)

Postat de: naomy in Aperitive / Garnituri

In primul rand pregatim foietajul in  forma de aluminiu, il taiem in doua si cu prima parte acoperim forma si cealalta o lasam pt pus deasupra. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem la...Citeste continuarea

Escalop boieresc

Postat de: Sidy in Vita

Feliile de carne le batem putin cu batatorul de carne, le condimentam si le dam prin faina. Intr-o tigaie ceramica punem o lingura ulei   apoi prajim feliile de carne pe ambele parti....Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: divainbucatarie in Porc

Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina. Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat...Citeste continuarea

Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri. Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a...Citeste continuarea

Empanadas deliciosas

Postat de: Anamaria7 in Vita

Preparare Empanadas deliciosas Umplutura Picadillo: Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie incapatoare, apoi adaugam ardeiul kapia feliat subtire, iar cand s-a muiat si el punem...Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de: postavaru in Porc

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper. Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar...Citeste continuarea

Ecler

Postat de: lilik in Prajituri

Pregatim prima data cojile pt ecler: punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu...Citeste continuarea