Oua umplute pentru Halloween
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile. Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus...Citeste continuarea
Omleta cu praz
Postat de: claudiaO in Mancare copiiPrazul curatat si spalat il tocam rondele si il punem in tigaia cu ulei incins. Il claim 2-3 minute. Ouale le spargem intrun castron, punem sare si piper, adaugam laptele si le batem...Citeste continuarea
Omleta cu Ghiveci de legume
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeBateti ouale cu un tel sau o furculita. Puneti sare si piper. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins varsati ouale. Atunci când omleta...Citeste continuarea
Orez cu creveti
Postat de: danadanutza23 in Fructe de marePunem 500 ml de apa la fiert cu putin delikat. Spalam orezul si cand apa da in clocot il punem in oala.Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul, morcovul si patrunjelul. Eu le-am dat pe razatoarea...Citeste continuarea
Omleta in straturi
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriCeapa, branza si rosia le-am taiat felii subtiri. Cele patru oua le-am sarat,piperat si le-am batut bine. Intr-o tigaie am pus putin ulei si am pus feliile de salam la rumenit. Dupa ce s-a rumenit...Citeste continuarea
Omleta cu Lecso - tocana ungureasca
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriReteta Lecso - tacana ungureasca o gasiti la mine in retete postate. Intr-o tigaie antiaderenta se pune tocana si se amesteca 3-4 minute pana se incinge bine. Ouale se bat cu sare si piper....Citeste continuarea
Ostropel de miel cu orez Jasmine
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCuratam usturoiul si-l feliem . Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume...Citeste continuarea
O negresa minunata si 1 an de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un vas punem ouale, zaharul si varful de sare si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul treptat si mixam la viteaza mica pana cand se incorporeaza perfect...Citeste continuarea
Orez sarbesc
Postat de: stefy_a in Pui- se taie pieptul de pui cubulete si se pune la fiert cu un praf de sare - se taie ceapa si se pune la calit - se curata ciupercile, se spala, se taie si se adauga peste ceapa si se lasa...Citeste continuarea
Oua coapte in sos de rosii cu...
Postat de: elucubratiiculinare in Cook and smileÎncingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel...Citeste continuarea
Orez spaniol
Postat de: ancutsa in PuiSe calesc ardeii taiati felii mici in putin ulei incins, peste ei se adauga usturoiul taiat rondele mici, pieptul de pui taiat bucatele, rosiile, mazarea. Apoi se acopera cu apa si se fierb cateva...Citeste continuarea
Orez cu lapte, stafide si rom
Postat de: ctlina in DulciuriSe marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră. Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit. Se toarna laptele intr-o...Citeste continuarea
Oua in cuib de bacon
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul...Citeste continuarea
Omleta cu legume la cuptor
Postat de: Alepaty in Mancaruri de legumeOuale se bat cu telul impreuna cu condimentele,se adauga pe rand legumele,dovlecelul trebuie dat pe razatoarea mica,se adauga laptele si la final faina. Se pune intr-o tigaie,se pune deasupra...Citeste continuarea
Orez cu legume si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si...Citeste continuarea
Omleta cu ceapa verde
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- se curata ceapa si se spala - se taie bucatele - se bat ouale bine si se adauga bucatile de ceapa - se amesteca bine - compozitia se pune la prajit intr-o tava in care s-a pus foarte...Citeste continuarea
Oua in cuib
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriIntr-o forma de briose mai mari unse cu unt, am adaugat cate un cerc de paine pe care in prealabil l-am decupat cu paharul dintr-o felie de paine toast.Deasupra am...Citeste continuarea
Oua cu maioneza
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...Citeste continuarea
Ouă umplute cu cremă de avocado
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriOuăle fierte tari și răcite se curăță de coajă. Se taie pe jumătate. Se scoate ușor gălbenușul care se pune într-un castron. Se curăță avocado și se adaugă și el în...Citeste continuarea
Oua cremoase cu somon afumat si chives
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste painea, optional. Se toaca somonul in fasii subtiri. Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu somon, piper si chivesul tocat. Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea
Orez cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: danadanutza23 in Aperitive / GarnituriPunem ouale la fiert pana acestea fierb facem maioneza eu(folosesc cana de la mixerul vertical si acolo pun totul) pun ouale cu tot cu albus mustatul vegeta piper si ulei. amestecam...Citeste continuarea
Omleta pufoasa cu spanac, rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe prajeste felia de paine. Se unge o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si se incalzeste la foc mare. Se bat ouale cu o furculita. Se toarna in tigaie si se rade branza imediat...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: eumimi in PuiSe calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa. Se lasa la foc mic pana cand carnea este...Citeste continuarea
Orez cu legume la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerLegumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece 30 minute. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l se pune uleiul si legumele tocate....Citeste continuarea
O noapte la Venetia
Postat de: sufletista in DulciuriBlatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem...Citeste continuarea
Omleta cu branza si legume la...
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine. Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa,...Citeste continuarea
Omleta cu legume la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpargem ouale intr-un bol si le mixam cu un tel. Adaugam apoi pe rand, ceapa taiata rondele, dovlecelul dat pe razatoare, salata taiata si ardeiul taiat cubulete. Omogenizam adaugand apoi...Citeste continuarea
Ochelari pentru picnic
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si...Citeste continuarea
Orez cu lapte fisticos
Postat de: simona72 in Mancare copiiSpalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de...Citeste continuarea
Oua amestecate cu telemea si frunze...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancare copiiBranza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriȘunca si baconul le-am tăiat mărunt. Ouăle le-am pus intr-un castron și le-am amestecat cu furculița. Peste ouă adaugă șunca,baconul,cascavalul. Am sărat și piperat după gust....Citeste continuarea
Oua posate '' Cometa Haley si Soarele"
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am pus intr-o oala apa, sarea si otetul si le-am pusla fiert. Intr-o cescuta am spart oul si am asteptat frumos sa fiarba apa, sa faca bulburuci.Cand a bolborosit de vreo 2-3 ori,...Citeste continuarea
Oua posate sau ochiuri romanesti
Postat de: Mutulica in Reteta de vedetaIntr-o oala incapatoare puneti la fiert un litru de apa impreuna cu sarea si cele 3 linguri cu otet. Cand da apa in clocot, reduceti focul la minim, cat sa nu faca bule apa, spargeti ouale...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins se pune costita la rumenit 3-4 minute. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Oua de Pasti vopsite cu hartie...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOuăle trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Folosiţi detergent de vase, iar apoi le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă. Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se fierb la...Citeste continuarea
Oua vopsite 3D
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe degreseaza si se fierb ouale. Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte. Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma. Se rostogoleste fiecare...Citeste continuarea
Oua vopsite cu foi de ceapa si...
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriAm spalat frunzele de ceapa cam de la 20 de cepe si 2 sfecle mai maricele le am taiat cuburi si le am pus la fiert intr o oala de 3 litri Am pus jumatate din frunze si o sfecla in oala...Citeste continuarea
Oua umplute cu avocado
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe taie ouale in jumatati longitudinal si se indeparteaza galbenusurile. Se zdrobeste avocadoul cu o furculita si se amesteca cu galbenusurile sfaramate, maioneza, mustarul, sare si...Citeste continuarea
Oua decorate cu frunzulite
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia cate un ou si se fixeaza o frunzulita pe el, dupa care se pune o bucata de dres peste frunza, se...Citeste continuarea
Oua vopsite si decorate de Paste
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriOuale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de...Citeste continuarea
Ou de ciocolata cu capsuni
Postat de: caroline in DulciuriCapsunile se spala si se sterg cu un servet de hartie. Lasam 6 capsuni indregi iar restul le taiem cuburi mici si le punem intr-un bol presarate cu zahar. Cantitatea de zahar poate varia in...Citeste continuarea
Oua colorate de Paste
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriOaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea....Citeste continuarea
Oua de Pasti vopsite natural
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati bine ouale . Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete....Citeste continuarea
Oul Mimoza
Postat de: ctlina in DulciuriFierbem ouale un apa cu sare - 10 minute de cand apa a inceput sa fiarba. Se răcesc ouăle în apă rece. Se decojeaza cu atentie. Se taie ouăle în jumătate, se...Citeste continuarea
Oua vopsite si insorite
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriAm spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai degresam bine ouale, apoi le punem la fiert intr-o oala incapatoare. In patru vase ( borcane sau cutii) turnam cca 700 ml apa clocotita, adaugam pliculetul de vopsea lichida, amestecam...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se...Citeste continuarea
Oua "de sticla"
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriPui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti...Citeste continuarea