Nebunie cu visine
Postat de: cristinne in PrajituriSe separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) Se bat separat galbenusurile cu...Citeste continuarea
Naut cu spanac
Postat de: articook in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie mare, puneti uleiul de masline si adaugati ceapa, usturoiul si o lingura de condimentele {formata din chimen, ardei iute, semnite de mustar} si lasati-le aproximativ 5 min....Citeste continuarea
Negresa ca la mama acasa
Postat de: Valentina in PrajituriMargarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: susu in PrajituriPunem untul, zaharul, laptele si cacao intr-o cratita si fierbem la foc potrivit 10min. Din aceasta compozitie oprim 16 linguri in care adaugam 100g ciocolata amaruie. Omogenizam bine...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: Julie in PrajituriSe amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace,...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: Ubulika in PrajituriSe pune pe foc laptele + zahar + cacao. Apoi se adauga margarina, lasandu-se pe foc pana se topeste . Compozitia se da un pic la rece dupa care se adauga galbenusurile frecate . Peste compozitie...Citeste continuarea
Nigerian chicken stew (stew...
Postat de: Roxana in PuiSe fierbe puiul ca pentru supa, cu vegeta si cimbru. De obicei il gatesc cu o seara inainte. NU se fierbe prea mult, riscati sa se imprastie in sos. Supa de pe pui se va folosi la sfarsitul...Citeste continuarea
Nutella
Postat de: laylalala in DulciuriIncinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja. Mizeaza...Citeste continuarea
Napolitane cu crema alba de vanilie...
Postat de: laylalala in PrajituriPentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un...Citeste continuarea
Napolitane cu crema alba si cereale...
Postat de: laylalala in DulciuriIntr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Nutty pasta
Postat de: Brindusa in SpagheteMixeaza (cu blenderul vertical) alunele, ustuoiul, patrunjelul si menta dupa gust. La sfarsit adauga uleiul. Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Cand sunt gata scurge-le de apa si...Citeste continuarea
NUCI UMPLUTE
Postat de: ramo_cata in PrajituriSe freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se adauga nuca macinata si oul.se amesteca.se adauga coaja de portocala , esenta de rom si sarea,se amesteca..faina se amesteca cu cacaua si se...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: vero_closca in PrajituriAmesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt 45 minute(verifici cu o scobitoare daca s-a copt).cand se raceste,torni deasupra o glazura de...Citeste continuarea
Naut cu legume si carne
Postat de: miha in PuiNautul il vom pune peste noapte la inmuiat in apa rece. A doua zi apa se arunca. Carnea se fierbe 10 minute in apa cu putina sare. Punem nautul intr-o cratita impreuna cu carnea, adaugam...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe mixeaza bine ingredientele mai sus enumerate pana ce zaharul este topit complet,se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Dupa ce s-a copt se scoate...Citeste continuarea
Nuca cu miere de albine
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiinuca se fierbe 10 minute dupa care se scurge . se pune nuca intr-un borcan si se pune miere de albine peste ea . Citeste continuarea
Negresa
Postat de: pusikmea in PrajituriAmesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt 45 minute(verifici cu o scobitoare daca s-a copt). Cand se raceste,torni deasupra frisca si...Citeste continuarea
Negresa cu nuci(de post)
Postat de: bitza in PrajituriIntr-un castron mare se amesteca zaharul,uleiul,coaja de lamaie,zaharul vanilat,gemul si apa pana devine o compozitie omogena.Apoi adaugam in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt...Citeste continuarea
Naut cu busuioc si salata de iarna
Postat de: anisoara in Mancaruri de postpentru Salata de iarna avem nevoie de legume marinate sau murate. Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele intr-o cratita si...Citeste continuarea
Negreasa de post cu glazura
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriApa se pune cu zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. dupa care se adauga uleiul,faina treptat,cacaoa,praful de copt,esenta si coaja de portocale. copmpozitia obtinuta se pune intr-o...Citeste continuarea
Negresa cu cocos si glazura de...
Postat de: rivka in PrajituriPe foc intr-o oala se pun impreuna zaharul cu margarina si cacaoa si apa pana se topeste zaharul amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn. Ouale se separa albusurile de...Citeste continuarea
Negresa cu glazura de ciocolata
Postat de: marianascarlat in PrajituriLaptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă ca o smântână, după care se dă la răcit. Se...Citeste continuarea
Neptun lux
Postat de: Anastasia in Aperitive / Garnituri1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine. 2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi se...Citeste continuarea
Naut prajit
Postat de: Mama_Lizica in Aperitive / GarnituriDaca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute. Daca e la conserva,...Citeste continuarea
Nuci umplute
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe amesteca bine ingredientele (fara faina) pana se topeste zaharul dupa care incepem sa o punem si pe aceasta cate putin pana obtinem un aluat potrivit. Facem bilute mai mici si le punem in...Citeste continuarea
NUGA
Postat de: madi_marin in PrajituriAlbusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu...Citeste continuarea
Negresa de post, cea mai spornica...
Postat de: nyana in PrajituriIata cum se prepara Negresa de post, cea mai spornica si ieftina reteta Amestecam apa cu zaharul, uleiul si cacaua cernuta. Adaugam faina, praful de copt, nuca pisata si gemul. Omogenizam...Citeste continuarea
Negresa cu crema de branza
Postat de: Sabina in PrajituriIntr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul, esenta de vanilie si zaharul, adaugand un praf de sare. Luam de pe foc si amestecam continuu pana se racoreste si incorporam pe rand cele doua oua....Citeste continuarea
Negresa
Postat de: rivka in PrajituriZaharul impreuna cu cele 6 linguri pline de cacao, margarina si cam jumatate de cescuta de apa se pun impreuna intr-o oala si pe foc se amesteca sa nu se prinda de fund pana se topeste margarina....Citeste continuarea
Natillas de caramel
Postat de: sandytza in DulciuriSe pune intr-o craticioara 50 gr zahar impreuna cu apa si se pun pe foc sa se faca caramel. Cand caramelul este gata se adauga 800 ml lapte si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. In timp...Citeste continuarea
Natillas de ciocolata
Postat de: sandytza in DulciuriSe pune intr-o craticioara pe foc 800 ml lapte impreuna cu ciocolata si se amesteca pana se topeste ciocolata. Nu trebuie sa fiarba. Se lasa la racit. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul...Citeste continuarea
Nectar de caise
Postat de: Bunica in Sirop / CompotSe spala caisele,se rup in jumatati ,se pun intr-o oala la fiert. Apa sa acopere de 3 degete caisele. Se lasa sa fiarba inca 5 minute dupa ce au inceput sa clocoteasca.Se scot cu o paleta, se...Citeste continuarea
Negresa cu inima de cocos
Postat de: miha in PrajituriTopim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale,pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si...Citeste continuarea
NECTAR DE PAPADIE
Postat de: Roda in Sirop / Compot1.Florile de papadie se lasa in apa rece timp de o zi. 2.Se spala ,se amesteca cu lamaile taiate marunt ,cu coaja cu tot, se toarna amestecul intr-o cratita cu 500ml. apa si se fierbe 15...Citeste continuarea
Negresa cu migdale
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriUntul se pune la topit in cuptorul de micounde, apoi se amesteca cu cacaoa, zaharul si ouale. Separat se amesteca componenetele uscate: faina, praful de copt si sarea. Migdalele se taie marunt si...Citeste continuarea
Nuci
Postat de: yammy in Prajituri-se pune intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu untul, se freaca -se bat albusurile spuma -se adauga albusurile la galbenusuri -se adauga faina, bicarbonatul - pana se formeaza un...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: yammy in Prajituri- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul+ laptele+gemul. Se amesteca, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa. - compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt -se coace in...Citeste continuarea