Non plus ultra
Postat de: Criss in PrajituriDin ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie...Citeste continuarea
Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui...
Postat de: JustLoveCookin in Fructe de marePunem la fiert o oala cu apa, in care vom fierbe orezul (eu am avut supa de pui si nu m-am putut abtine sa nu il fierb in ea).Cand apa fierbe,punem orezul si il lasam pt cca 10 minute.Il...Citeste continuarea
Napolitane cu nuci si caramel
Postat de: comanligia in PrajituriSe caramelizeaza zaharul intr-un vas si se adauga margarina amestecand repede ca sa se omogenizeze.Se dizolva faina in apa rece si se toarna in vas.Se amesteca pana cand se ingroasa...Citeste continuarea
Novac cu mandarine
Postat de: slowfoodcuisine in PestePestele a fost gata curatat de solzi si eviscerat, lucru care mi-a facut munca mai usoara si mai placuta. Asa ca doar l-am spalat si l-am plasat strategic intr-un vas de lut. Am pregatit o crema...Citeste continuarea
Nourasi de cocos
Postat de: Anastasia in Dulciuri1. Albusurile se bat cu zaharul farin intr-o spuma alba care nu e teapana si inca curge de pe tel. 2. Se incorporeaza faina de porumb si nuca de cocos, continuind sa mixati...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: izulika in PrajituriO cana si jumatate de zahar, se amesteca cu 3 linguri de cacao apoi se adauga o cana si jumatate lapte se amesteca bine si se da la foc incet Cand a inceput sa se incalzeasca se adauga un plic...Citeste continuarea
Negresa cu mascarpone
Postat de: miha in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si...Citeste continuarea
Nectar cu sampanie
Postat de: MotanLaOale in CocktailFructele se curata, se taie bucati, se pun in blender si se amesteca pana se obtine un nectar. Se toarna si sampania si se amesteca inca putin. Se pune in pahare, se orneaza cu o felie de...Citeste continuarea
New Year Cake
Postat de: laylalala in Torturi1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C, Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox. 23 cm diametru. 2. Pentru blat, pune intr-o cratita pe foc potrivit, untul cu...Citeste continuarea
Nectar proaspat din fructe
Postat de: lia in CocktailCuratam fructele de coaja, spalam boabele de struguri, le punem pe toate in blender si le mixam. Servim imediat, in pahare ornate cu zahar tos si fructe la alegere. Pofta buna!...Citeste continuarea
Nohutlu Pilav
Postat de: JustLoveCookin in Aperitive / GarnituriPunem untul in cratita si inainte de a se topi complet punem orezul si amestecam bine.Tostam orezul timp de cateva minute,amestecand incontinuu. Adaugam nautul,apoi apa calda sau...Citeste continuarea
Nuci fragede
Postat de: ionix in DulciuriPreparare aluat: Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi...Citeste continuarea
Negresa cu crema de vanilie
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se...Citeste continuarea
Nuci umplute
Postat de: Criss in Prajituript.coji: Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc. Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte...Citeste continuarea
Nuci
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute. Se lasa sa se raceasca. Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine. Se...Citeste continuarea
Nasturei cu gem de coacaze
Postat de: mena29 in DulciuriSe amesteca faina impreuna cu alunele,zaharul tos si zaharul vanilat.Se adauga untul rece si galbenusul si se framanta bine.Aluatul obtinut se lasa la frigider o ora,infasurat in folie.Din aluat...Citeste continuarea
Negrese
Postat de: eclerash in PrajituriMai intai vom amesteca ingredientele uscate(faina,praful de copt,zaharul si cacaoa) pentru a nu se forma cocoloase.Adaugam si apa si uleiul si apoi gemul de caise si omogenizam.Punem intr-o tava...Citeste continuarea
Negresa de post cu fructe
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol, amestecam toate ingredientele uscate(inafara de zahar brun si banane), adaugam uleiul, apa si esenta si omogenizam. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 23/30cm, golim...Citeste continuarea
Nastrusnicele Buburuze
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe spala rosiile si se scoate miezul, se spala din nou si se pune pe hartie absorbanta, separat se face compozitia daca este orez se procedeaza in felul urmator: Se spala...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare: se amesteca toate prafurile ( faina, zaharul, cacao) intr-un vas mai mare. Pregatim uleiul si laptele de soya .Adaugam peste prafuri si mixam bine, eu am mai adaugat o...Citeste continuarea
Nachos Regalo
Postat de: florian in Aperitive / GarnituriAcușica niște ani în urmă, îmi era tare drag să merg prin centrul Bucureștilor la o locantă mexicană, frumos decorată, primitoare și cu mâncare autentică...bună....Citeste continuarea
Negresa de post cu banane
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe amesteca ingredientele uscate Se pune apa si uleiul Se amesteca bine toate dupa care se pune in tava tapetata cu hartie de copt Se taie babanele rondele si se pun deasupra,in forma...Citeste continuarea
Negri in camasi albe (ca la mama...
Postat de: comanligia in PrajituriBLATUL: din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire si se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina sau se pune foaie de copt. BEZEA: se bat cele 4 albusuri cu...Citeste continuarea
Negresa de post
Postat de: Sidy in PrajituriStafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele . O tava se tapeteaza cu foaie de...Citeste continuarea
Nutella Brownies
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 190˚C. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foaie de copt. Untul cu Nutella se topesc impreuna la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca usor.Ouale se bat cu zaharul...Citeste continuarea
Negrese Americane - Brownies
Postat de: mitinita in PrajituriSe da drumul la cuptor. Se amesteca untul cu cacao si se amesteca. Se adauga zaharul . Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca...Citeste continuarea
Nori pufosi (gogosi pufoase)
Postat de: divainbucatarie in DulciuriAmestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam...Citeste continuarea
Negresa
Postat de: nico_nico in PrajituriPentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit. Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune...Citeste continuarea
Nasi Goreng sau reteta indoneziana...
Postat de: Adinuta in PorcPasul 1: Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se pune orezul. Se fierbe, apoi se scurge apa si se lasa la racit. (Se poate pune putin ulei in apa la fiert - optional)...Citeste continuarea
Nutella Cookies
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 190 . Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt bol se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza...Citeste continuarea
Napolitane cu crema caramel
Postat de: alinutza1983 in PrajituriIntr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp...Citeste continuarea
Napolitane cu crema de lapte
Postat de: diana_k in PrajituriIntr-o oala de 2 litri se pune laptele si zaharul la fiert la foc mic timp de 1 ora si jumatate, pana se caramelizeaza laptele si devine o crema nu foarte groasa...in a doua parte se amesteca...Citeste continuarea
Negresa cu glazura din batoane "mars"
Postat de: bitza in PrajituriBlat: ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste.Se adauga untul partial topit si se amesteca bine,apoi laptele si ciocolata topita.Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt si se...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata
Postat de: LALY in PrajituriIntr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine. Se unge...Citeste continuarea
Nesquik Cookies
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 190˚C. Intr-un vas amesteca faina cu Nesquik, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul.Incorporeaza apoi ouale urmate de sucul de...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata
Postat de: Cristina_Vivi in PrajituriIntr-un vas, se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua si zaharul. Se adauga esentele, faina, praful de copt si se omogenizeaza totul foarte bine. Se unge o tava cu ulei si se...Citeste continuarea
Napolitane cu crema de lapte praf...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe pregateste prima crema amestecand zaharul si cacaua, apoi se adauga untul si ouale, cate unul pe rand si se pun la fiert pe aburi cam 15-20 minute amestecand mereu cu telul, pana cand crema...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata alba si nuci...
Postat de: miha in PrajituriBlat: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele...Citeste continuarea
Nectar de mere
Postat de: jolygina in CocktailSe curata merele , intre timp punem apa cu zaharul la fiert , cand a inceput sa clocoteasca apa si s-a topit zaharul se adauga merele taiate cubulete si se lasa sa fiarba cam 20-30 min...Citeste continuarea
Negresa ciocolatoasa cu banane
Postat de: nadina73 in DulciuriBananele se curata de coaja si se taie cubulete mici se stropesc cu sucul de la lamaie pt a nu se oxida Untul se topeste cu ciocolata rupta bucatele,dupa care se pune zaharul si se ia de pe foc...Citeste continuarea
Negresa à ma façon
Postat de: yafa in PrajituriBatem ouale spuma cu praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor....Citeste continuarea
Napolitane cu dulceata si nuci
Postat de: LALY in PrajituriSe amesteca intr-un castron dulceata cu nuca. Intr-o tava dreptunghiulara se pune folie alimentara.Se taie foile de napolitana pe jumatate. Se pune o foaie de napolitana,se unge cu...Citeste continuarea
Napolitane umplute cu dulce de leche
Postat de: bitza in PrajituriDulce de leche se amesteca cu lingura de unt/margarina; se adauga biscuitii macinati, lasand pe foc doar un pic pana se incorporeaza. La final, puneti nuca macinata ( eu nu am pus ) si...Citeste continuarea
Nectar de piersici
Postat de: lili in Sirop / CompotSe spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga...Citeste continuarea
Negresa cu glazura de ciocolata
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete...Citeste continuarea
Nudli cu mere
Postat de: laylalala in DulciuriPentru pesmet, se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie apoi se adauga imendiat peste acesta pesmetul si se amesteca repede.Se mai lasa pe foc pana cand pesmetul se rumeneste usor.Se ia tigaia de pe...Citeste continuarea
Nectar de pepene
Postat de: Corina33 in BauturiSe face o infuzie din 200 ml apa fiarta si plicul de menta. Se lasa zece minute acoperit, apoi se scoate plicul si se pune la rece. Se amesteca toate ingredientele in blender si se mixeaza...Citeste continuarea
Negresa ciocolatoasa cu caise- 1 an...
Postat de: biancas76 in DulciuriAm folosit o tava dreptunghiulara de 30 X 40 cm pe care am pus hartie de copt si am curatat caisele de samburi si le-am pus cu partea care a fost samburele in jos la o distanta de 1 cm( in...Citeste continuarea
Nuci umplute
Postat de: LALY in PrajituriSe freaca untul pentru a se inmuia.Se adauga zaharul si vanilia si se freaca pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale batute si faina.Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare,cu...Citeste continuarea
Nescafe frappe
Postat de: Corina33 in CafeaSe pun in blender cafeaua, zaharul si apa rece si se mixeaza 2-3 minute pana devine spuma. Intr-un pahar inalt se toarna spuma, cuburile de gheata si laptele. Se orneaza cu frisca, iar...Citeste continuarea