A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Invartita

Postat de: iri_love in Dulciuri

Se face o maia din 200 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdie, care se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul.   Separat se aseaza intr-un vas faina care...Citeste continuarea

Impletite cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul se topeste la foc mic apoi se amesteca cu iaurtul si cu laptele, o lingura de zahar( din total), si drojdia. Se lasa zece minute. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de portocala,...Citeste continuarea

Inghetata cu vanilie si cacao

Postat de: bylaura in Dulciuri

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa. Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi...Citeste continuarea

Inghetata cu matcha

Postat de: Brindusa in Dulciuri

Incalzeste 1 lingura de frisca si amestec-o cu praful de matcha, pana ce acesta se omogenizeaza bine.  Intr-un castron amesteca putin galbenusurile, pana ce se omogenizeaza. Amesteca...Citeste continuarea

In asteptarea lui Mos Craciun:...

Postat de: Oana in Cocktail

Se prepara mai intai siropul. Apa, martini si zaharul se amesteca intr-o craticoara, se adauga scortisoara si anasonul si se fierb 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. Intre timp...Citeste continuarea

Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

Postat de: danakarin in Prajituri

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece....Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: Silvioara in Mancaruri de post

Fasolea se fierbe la foc mic schimbandu-se apa cam de trei ori. Cand este aproape fiarta, iar apa a scazut pana la nivelul boabelor, intr-o tigaie cu ulei se calesc legumele pana se inmoaie...Citeste continuarea

Involtini din piept de pui cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Se spala pieptul de pui,se usuca servet de bucatarie si se taie felii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper,se pune jumatate de felie de sunca si cascaval,in functie de dimensiunea feliei...Citeste continuarea

Islere dupa reteta lui Nagymama!

Postat de: panacris in Prajituri

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se...Citeste continuarea

Islere

Postat de: daniela in Prajituri

Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara...Citeste continuarea

Iaurt cu banane pentru copii

Postat de: adasev12 in Mancare copii

Amidonul se dizolva in 2 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la foc mic si cand se infierbanta bine se adauga si amidonul, apoi zaharul si se amesteca pana se ingroasa bine. Se da deoparte....Citeste continuarea

Impletitura cu nuca, mere,...

Postat de: brunetica in Dulciuri

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in  care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care...Citeste continuarea

Inghetata cu Finetti

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin ca o crema. Turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana compozitia...Citeste continuarea

Islere dupa reteta lui INCZI

Postat de: panacris in Prajituri

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu...Citeste continuarea

Invartita cu nuca

Postat de: bylaura in Prajituri

  Intr-un bol, se freaca drojdia cu zaharul si praful de sare.   Se amesteca toate ingredientele pentru foaie, si se framanta bine.  Se imparte aluatul in 4-5 bucati...Citeste continuarea

Iaurt cu fructe tropicale, struguri...

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga fructele si esenta de vanilie. Se serveste cu multa pofta! Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: roxanabucataras in Mancaruri de post

Pun de seara fasolea in apa, dupa ce o aleg si spal bine. Pun fasolea la fiert, dupa ce da in cateva clocote, schimb apa. Apa pun cat sa o acopere de o palma si o fierb bine cu o lingurita de...Citeste continuarea

Inimioare si pipote in sos...

Postat de: alinutzika in Pui

Se spala maruntaiele de pui in multa apa. Se curata ceapa si se taie solzisori, ardeii se toaca marunt ,apoi se pun la calit in 2 linguri ulei de masline si o lingura de apa. Cand ceapa si...Citeste continuarea

Inghetata de pepene galben

Postat de: miha in Dulciuri

Miezul de pepene galben il punem intr-un castron si il mixam pana obtinem o pasta in care vom incorpora usor laptele condensat. Smantana rece se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e neaparat...Citeste continuarea

Insule plutitoare

Postat de: Brindusa in Prajituri

Pentru creme anglaise: Amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Cu un mixer bate la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Adauga amidonul si...Citeste continuarea

Inimioare si nasturei cu lamaie si...

Postat de: brunetica in Prajituri

Amestecam ingredientele si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie pe masa si decupam modelele  cu formele. Le asezam pe o tava tapetata cu foaie de...Citeste continuarea

Inghetata cu ciocolata si nuca

Postat de: miha in Dulceata / Gem

Pasta de nuca: Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina. Inghetata de casa : Galbenusurile se...Citeste continuarea

Iaurt cu gem din fructe de pădure

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Dulciuri

Iaurtul se prepară în câteva secunde și merită toate laudele. Este savuros, delicios și ușor. Se toarnă într-un pahar sau bol 200 g de iaurt, peste care se pune gemul de...Citeste continuarea

Inghetata vietnameza de cafea

Postat de: miha in Dulciuri

Multumesc Mihaelei de inspiratie, pentru asa o inghetata buna buna si pe care am papat-o singura singurica. :)))) Punem laptele praf intr-un castron, apoi turnam smantana pentru frisca, cate...Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de: LUK in Porc

 Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o...Citeste continuarea

Inimioare dulci

Postat de: diana_k in Prajituri

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem...Citeste continuarea

Inele de calamari

Postat de: brunetica in Fructe de mare

Inelele de calamari le spalam le tavalim prin faina si le punem la prajit intr-o fripteuza sau intr-o tigaie cu mult ulei . Uleiul trebuie sa fie incins . Cand sunt prajite le asezam pe o...Citeste continuarea

Inghetata de vanilie si afine

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Pentru inceput se pune laptele la fiert cu 50 g zahar si o pastaie de vanilie. Intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 50 g zahar pana se topeste. Cand laptele incepe sa fiarba se...Citeste continuarea

Invartite cu scortisoara

Postat de: miha in Prajituri

Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem...Citeste continuarea

Iepure in sos vanatoresc cu piure...

Postat de: MIUTA in Mancaruri cu carne

Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute. Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit. Se amesteca cu...Citeste continuarea

Irish soda bread

Postat de: madi_marin in Piine

O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine. Într-un castron mare se cerne făina...Citeste continuarea

Icre de fasole

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se fierbe fasolea. Cand e fiarta, se stoarce si se baga la robot. Se mixeaza bine, apoi, se adauga treptat ulei, pana incepe sa se albeasca. Se adauga condimentele si usturoiul si ceapa tocate. Se...Citeste continuarea

Iahnie ardeleneasca de fasole boabe...

Postat de: Sidy in Mancaruri cu carne

Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pina dimineata. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele. Rosia si ardeiul le taiem cubulete. In 1/2 lingura untura sotam ceapa, rosia si ardeii si...Citeste continuarea

Islere cu gem

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana devine ca o spuma si isi deschide putin culoarea. Apoi adaugam treptat margarina moale. Acum e momentul sa lasam mixerul...Citeste continuarea

Iutata

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Ardeii ii spalam bine. Le scoatem cotorul, (dar nu ii taiem pe jumatate, ci ii lasam intregi, doar la capat umblam) si nu indepartam  semintele toate, doar cele de langa cotor. Ii taiem...Citeste continuarea

Icre de stiuca

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Punem icrele intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor, usor. Adaugam treptat uleiul si spre final apa minerala pentru a iesi mai pufoase.  La final adaugam ceapa...Citeste continuarea

Iaurt de baut

Postat de: ianculubita in Bauturi

Amesteci laptele cu iaurtul,umpli paharele din iaurtiera si pentru Sana,tii in priza 6ore,pentru iaurt mai gros 7ore iar daca vrei sa faci branza pentru copil,tii 10ore rastorni continutul...Citeste continuarea

Inghetata de lamaie

Postat de: bitza in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand...Citeste continuarea

Ied la gratar

Postat de: Julie in Mancaruri cu carne

Se amesteca vinul cu restul condimentelor, adaugate dupa gust. Se adauga carnea de ied, portionata si se lasa vasul acoperit, la rece peste noapte. A doua zi se scurge marinata si se pune carnea...Citeste continuarea

Iaurt cu bucati mari de banane si...

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se spala fructele. Iaurtul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga banana rondele si strugurii boabe intregi. Citeste continuarea

Ineluse impletite

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Am pus in robotul de bucatarie faina cernuta cu praful de copt, untul in fulgi, oul, zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea. Le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am impartit in doua: o parte am...Citeste continuarea

Inimioare cu cubulete de ton

Postat de: naomy in Mancare copii

Se pun pastele la fiert in apa cu uleiul de masline, usturoiul, busuiocul si sarea. Cand sunt fierte le strecuram bine si dam sub un jet de apa rece, apoi le punem in castron si punem untul...Citeste continuarea

Inghetata de banane

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Mixerul meu de bucatarie isi face singur treaba, asa ca eu doar am separat albusurile si le-am pus in castronul de la mixer. Cand s-a intarirt putin am adaugat 2 linguri zahar, pe rand. Intre...Citeste continuarea

Inghetata de pepene galben

Postat de: alice_ciobanu in Dulciuri

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot...Citeste continuarea

Inghetata din pepene

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Amestecam cu mixerul intr-un bol smantana cu zaharul pana se face frisca dupa care adaugam iaurtul.Taiem alunele maruntit,taiem si pepenele marunt dar sa ii scotem samburii...Citeste continuarea

Inghetata cu iaurt de vanilie si...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge...Citeste continuarea

Inele de ceapa - Onion rings

Postat de: SENO in Aperitive / Garnituri

Ceapa curatata si spalata se taie rondele,se ia pielita de pe fiecare rondel,de aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si ceva timp liber.Nu trebuie sa va necajiti daca se mai rupe cate un...Citeste continuarea

Inghetata de banane si miere

Postat de: bitza in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte.   Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute...Citeste continuarea

Ingheţată de pepene galben

Postat de: diaconta in Dulciuri

Se taie pepenele, inlaturam samburii si  scobim miezul.Putem sa pastram coaja pentru a aseza in ea inghetata,coaja îi va da mai multa aroma Miezul pepenului se blenduieste,se...Citeste continuarea

Inghetata cu sirop de menta si cookies

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la...Citeste continuarea