Ardei umpluti cu carne tocata
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri cu carneSe taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: claudiaO in PorcMai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa...Citeste continuarea
Andive sotate cu morcovi si sos de...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumePregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un...Citeste continuarea
Ardei iuti cu stafide - marinati in...
Postat de: mihaelar63 in ConservePregatiti borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata . Se introduc ardeii in borcan in...Citeste continuarea
Aperitiv scrob de oua
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati legumele . Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete. Idem taiati ardeiul verde bucatelele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Bateti ouale intregi cu un...Citeste continuarea
Aperitiv vafe
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu susan la slow...
Postat de: panacris in Slow CookerAripioarele de pui se curăță, se taie partea micuță, se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie absorbante și se pun în vasul de ceramic al aparatului de gătit Slow Cooker...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute cu sunca,...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...Citeste continuarea
Ardei pentru umplut, la congelator
Postat de: vasimur in ConservePunem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe....Citeste continuarea
Aperitiv melcisori din foitaj cu...
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriDupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si rosii
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...Citeste continuarea
Aperitiv cu legume si piept de pui
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpeli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea
Aperitiv cu ton
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe scurge bine conserva de ulei. Cascavalul se da pe razatoare. Pe cea cu gauri mari. Se bat ouale. Se adauga putina sare si condimente dupa preferinta. Se adauga cascavalul si tonul...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu de toate
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriOuale se mixeaza bine cu un praf de sare, adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, adaugam casul dat pe razatoare, maslinele, gogosarul si ardeiul capia, preparatele taiate cubulete,...Citeste continuarea
Aperitiv foietaje cu branza
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat. Se intinde a doua foaie...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate de ton
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de vara cu crema...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri. Se dau la cuptor, la foc mediu,...Citeste continuarea
Afinata de casa
Postat de: vasimur in BauturiPasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu andive si sunca
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva. Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu salata de vinete
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postVinetele se scot de cu seară de la congelator, ca să se decongeleze natural, într-o strecurătoare și ca să se scurgă bine de lichid. Ceapa se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vitel la...
Postat de: mitinita in Slow CookerCeapa si morcovii se curata si se dau pe razatoare. Orezul se spala. Patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt. Carnea de vitel se da prin masina de tocat. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea
Aripioare de pui la Crock Pot Slow...
Postat de: mitinita in Slow CookerAripioarele de pui se curata, se spala si se sterg cu prosoape de bucatarie absorbante. Se amesteca impreuna cu ketchup-ul, uleiul, boiaua dulce, paprika afumata, usturoiul pudra, sarea si...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute – buburuze
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2...Citeste continuarea
Aperitiv colorat cu branza aromata
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriOmogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel,...Citeste continuarea
Avat prajit
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiBucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat . Masati usor bucatile de peste . Se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat. Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava...Citeste continuarea
Afine delicioase in cuiburi...
Postat de: anuta in PrajituriSe pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime...Citeste continuarea
Avocado toast - 4 combinatii de mic...
Postat de: AdrianUdrea in Mancare copiiFructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele. Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si...Citeste continuarea
Ardei cu orez si bulgur
Postat de: ancutsa in Mancare copiiSe curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept...Citeste continuarea
Aperitiv placinta turceasca
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriAm razuit cas pe prima foaie de placinta, dupa care am adunat cu degetele in forma de evantai si am pus-o intr-o tava cu hartie de copt. Am continuat asa pana la ultima foaie. Din oua, lapte si...Citeste continuarea
Aperitiv omleta de dovlecei
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriDovleceii spalati si taiati felii (cat mai subtiri) se presara cu sare si se lasa la scurs. Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga telemeaua razuita si usturoiul pisat. Aceasta...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ton, branza si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza sarata si...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si...Citeste continuarea
Aperitiv inimioare cu chimen
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider Se imparte aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv mozzarela sticks
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriSe taie mozzarella in bastonase de circa 5 cm lungime si 2 cm latime. Se pune faina intr-o tava, in alta pesmetul si se bat ouale bine,într-un castron. Se adauga sare dupa gust. Se tavalesc...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu baby spanac si...
Postat de: anuta in Mancaruri de legumeArdeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte. Se caleste iute ceapa tocata marunt si se adauga baby spanacul oparit si trecut pe sub jet de apa rece si apoi...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si branza
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriAm ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...Citeste continuarea
Aperitiv crackers cu crema de somon
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de vita si...
Postat de: lucy2002 in VitaAredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit,...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu carne de porc,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeAm spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de cartofi cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCeapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, branza,...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriGalbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de primavara
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriSe taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat...Citeste continuarea
Aperitiv bagheta umpluta in crusta...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriTaiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline,...Citeste continuarea
Aperitiv placinte rasucite cu...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...Citeste continuarea